Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Daniel C. krijgt zes jaar voor verwoesting tankstation

De Andel bij Gouda ging in rook op na mislukte zelfmoordpoging

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het mocht een wonder heten dat er geen doden zijn gevallen, zo sprak de openbaar aanklager twee weken geleden. De rechtbank van Den Haag vonniste vandaag dat de dakloze Daniel C. zes jaar gevangenisstraf krijgt opgelegd voor een moedwillige aanrijding die hij heeft aangericht op 4 september 2016 aan tankstation De Andel, bij Gouda. Die dag had C. het zwaar te moede. Hij wilde zelfmoord plegen en koos daarvoor de plaatselijke benzinepomp uit. 

Explosies

Hij rijdt die dag met volle kracht van de A12 af, tolt dan met zijn wagen zodat hij uiteindelijk omstekop de oprit overgaat en ramt vervolgens met zijn personenwagen eerst een aantal betonnen afrasteringspalen en daarna de pompen op het terrein van De Andel. Daarna gaat de zaak met meerdere grote explosies de lucht in. De eenmanszelfmoordbrigade is uiteindelijk de enige die wat schrammen overhoudt aan de doldwaze actie. Inmiddels is hij daarvan genezen en mag hij zijn zonden overdenken tussen de vier muren van een cel.

Rechtbank

De rechtbank in Den Haag acht C. schuldig aan brandstichting, poging doodslag, vernieling en rijden onder invloed. De schade aan De Andel loopt in de miljoenen euro's. 

Vanzelfsprekend stond ook het verkeer een poosje vast op de A12

@backlink(161251)