Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Cocaïne uit Antwerpen ging naar Barendrecht

Er zijn nog geen verdachten aangehouden

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De politie nam op vrijdag 13 oktober in samenwerking met de Belgische politie in de haven van Antwerpen een partij cocaïne in beslag die verstopt zat in een container met bananen. Er werden geen verdachten aangehouden. Die lading ging op transport naar Zuid Holland, naar Barendrecht om precies te zijn, heeft de Nederlandse politie vandaag bekend gemaakt. 

@backlink(165995)

Container

De samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie ontstond toen er in Nederland informatie was binnengekomen over deze zending. De partij cocaïne van totaal ruim 5300 kg werd in Antwerpen aangetroffen in een container afkomstig uit Colombia. De container had als deklading bananen, waartussen de cocaïne in pakjes zat verstopt (zie politiefoto onder). De eindbestemming van de container was Nederland, en om precies te zijn een loods op een bedrijventerrein van een fruitimporteur in Barendrecht (Zuid Holland).

Een plaats als Barendrecht is allang geen onschuldige 'slaapstad' meer
Achterin de trailer stond de cocaïne 
 

Straatwaarde

De straatwaarde van de cocaïne wordt geschat op ruim 200 miljoen euro. Politie in Nederland doet verder onderzoek. De vondst toont eens te meer hoezeer de drugshandel vanuit de Antwerpse haven verbonden is met de Nederlandse onderwereld. Een plaats als Barendrecht is allang geen onschuldige 'slaapstad' meer, nu we vaker drugsgerelateerde zware criminaliteit zien op deze locatie. 

@backlink(164137)