Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Miljonairsdochter rijdt zes mensen dood

Bestuurster Alyona Zaitseva negeerde een rood licht

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een tienermeisje van vijftien jaar oud kwam om. Vijf anderen zijn ook overleden. Een zwangere vrouw vecht nog altijd voor haar leven en dat van haar kind in het ziekenhuis.

Maar Alyona Zaitseva zelf? Die heeft enkel een paar schrammetjes. De twintigjarige Oekraïense miljonairsdochter reed van de week even zes mensen dood. Ze negeerde een rood stoplicht.

Men vraagt zich in de lokale media nu af of het wel tot een terechte veroordeling zal komen, nu zij de dochter blijkt van een steenrijke oliemagnaat. In principe staat er een gevangenisstraf van tien jaar voor een dergelijk vergrijp.

Volkswagen

Het verkeersdrama speelde zich af in de stad Khrarkiv. Volgens ‘The Evening Standard’ botste Zaitseva eerst tegen een Volkswagen Touareg, waardoor haar zwarte Lexus richting voetpad gekatapulteerd werd. Daar stonden mensen te wachten om de straat over te steken. Haar wagen belandde op z'n kant. De ravage die aangericht werd was immens. "Het leek wel oorlogsgebied", aldus een getuige.

Het rijbewijs van Zaitseva

Jeeps

Nadat het drama zich had voltrokken stormde een menigte boze burgers temidden van alle chaos op de weg op de bestuurster af. Die had het geluk dat er twee jeeps met privé-security achter haar zaten. Een aantal potige mannen stapte uit en beschermde haar tegen de woedende massa. Zaitseva is daarna drie dagen vastgezet maar wacht nu weer in vrijheid haar lot af. 

Extremisme

Even is er gedacht dat het ongeval onderdeel was van een extremistische aanslag. Maar nadat de miljonairsdochter uitgebreid ondervraagd was, kon die theorie de prullenbak in.

@backlink(164315)