Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rico de Chileen opgepakt!

Topcrimineel en groot speler binnen de al jaren heersende Mocro-War Richard Eduardo R. V., luisterend naar de naam 'Rico' (42) is opgepakt in het Zuid Amerikaanse Chili, het land waar hij oorspronkelijk vandaan komt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Zijn bijnaam luidt niet voor niets namelijk 'Rico de Chileen'; een bijnaam die hij kreeg in het Amsterdamse milieu. Volgens bronnen groeide hij een deel van zijn jeugd op in Amsterdam-Noord, van waaruit hij aansluiting vond bij de hoofdstedelijke onderwereld.

Drie nationaliteiten

De crimineel - die is opgepakt in het Hyatt Hotel  Las Condes in de Chileense hoofdstad Santiago - wordt volgens de eerste berichten in de Chileense media verdacht van witwassen en drugshandel.

Rico de Chileen zou al twee dagen geleden opgepakt zijn. Nederland zou al om zijn uitlevering gevraagd hebben. De beroepscrimineel zou naast in Nederland ook gezocht worden in onder andere Brazilië, Spanje en Duitsland. Hij zou volgens de Chileense media de beschikking hebben gehad over drie nationaliteiten: de Chileense, de Spaanse en de Colombiaanse. Verder zou hij in Duitsland al eens zijn veroordeeld voor cocaïnehandel.

Partner

Volgens nog onbevestigde berichten zou de politie zijn vrouw- of vriendin hebben gevolgd die naar hem toe gereisd zou zijn. Zij zou de politie zo op het spoor van zijn schuilplaats hebben gebracht.