Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kliniek waar Michael P. verbleef vertrekt uit Den Dolder

Tot het zover is neemt de gemeente Zeist zoveel mogelijk maatregelen

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De instelling waar Michael P. verbleef gaat vertrekken. Het gaat zo niet langer. Kliniek 'Altrecht Aventurijn' verdwijnt omstreeks 2025 uit Den Dolder. Nog minimaal zeven jaar wachten dus. De zorginstelling gaat de grond waarop nu de instelling staat verkopen. Over een tijdje zal bekend moeten worden wáár men dan verder kan. Zoveel is gisterenavond duidelijk geworden tijdens een informatieavond voor omwonenden.

Onderzoek

Tot die tijd nemen gemeente Zeist en de kliniek in overleg met de omwonenden zo veel mogelijk 'maatregelen', zodat iedereen in Den Dolder zich weer 'veilig' gaat voelen. Een eerder aangekondigd onderzoek naar de situatie in de kliniek voor forensische psychiatrie Altrecht Aventurijn in Den Dolder is daarnaast óók van start gegaan. Het onderzoek door de Inspectie van Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, wordt gedaan op verzoek van minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie).

@backlink(166483)

Hoofdpsychiater van de kliniek Roxanne Verminnen geeft tekst en uitleg bij een bijeenkomst met inwoners van Den Dolder

Bezorgdheid

De bijeenkomst was georganiseerd door de kliniek en de gemeente Zeist, met het doel 'de zorgen' weg te nemen. Zondagmiddag, vlak vóór aanvang van de eerste van drie van dit soort informatiebijeenkomsten, werd duidelijk dat veel omwonenden nog steeds erg ongerust zijn over de beveiliging op- en rond het terrein. De bestuurders konden zondag op hoongelach rekenen toen er werd gezegd dat drank en drugs op het terrein 'verboden' zijn. ''In 'jullie bos' ligt een vuilnisbelt aan bierblikjes," riep iemand onder luid gestommel.

''In 'jullie bos' ligt een vuilnisbelt aan bierblikjes," riep iemand.

Verdwijning

Bij Altrecht Aventurijn geldt er sinds de dramatische gebeurtenissen rond Anne Faber's vermissing 24-uursbeveiliging. Ook is er meer politiesurveillance in de omgeving. Michael P. had in de kliniek bijzonder veel vrijheid. Hij kon de dag dat Anne van de radar verdween de kliniek uit en reed waarschijnlijk rond in de auto van zijn moeder, terwijl hij zijn volledige straftermijn nog niet eens had uitgezeten.

Natuurgebied

De 27-jarige zedendeliquent uit Zeewolde is verdachte in een van de meest ernstige moordzaken van de laatste jaren. Hij werd bijna twee weken na de vermissing van Anne (25) opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij haar verdwijning. Na lange verhoren vertelde hij de politie dat het lichaam van Anne lag begraven in een natuurgebied aan het Nuldernauw. De kliniek wil niet zeggen of er fouten zijn gemaakt in de behandeling van deze man. Wel wilde de hier werkzame psychiater Floor van Dijk erkennen dat Michael mogelijk in een ander regime geplaatst had moeten worden. "Dat zal moeten blijken uit het onderzoek."