Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rotterdamse politie houdt verdachte aan voor schietpartij Spoorweghaven

Betreft beschieting 24-jarige Belgische man op 16 augustus

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Goed nieuws vanuit Rotterdam: een 26-jarige man uit Hoogvliet is gisteren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident op de Spoorweghaven in Rotterdam. Vorige week nog besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak.

De politie is sinds 16 augustus bezig met het onderzoek. Ondanks de drukke plek in Rotterdam Zuid en het tijdstip in de vooravond had de politie nog nauwelijks getuigen kunnen vinden. Daarom werd via het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht het publiek gevraagd om mee te denken. En nog steeds is alle informatie welkom.

Toyota

Daarom hier alles nog een keer op een rijtje: op woensdagavond 16 augustus wordt even na zes uur een 24-jarige man uit België neergeschoten in een drukke portiek op de Spoorweghaven in Rotterdam. Hij en zijn vriend rijden die dag vanuit Oostende in hun eigen auto naar de Nederlandse havenstad, eten wat en stappen op de Zwart Janstraat over in een andere auto. Deze auto betreft een zwarte Toyota Yaris en met z'n vieren rijden ze naar Rotterdam Zuid.

Conflict

Rond 18.00 uur rijdt de auto over de Vuurplaat en slaat dan rechtsaf de Spoorweghaven in. Daar wordt één van de mannen, even na zes uur, in een portiek neergeschoten. Hij overleeft het maar net. Zijn metgezel raakt niet gewond. De politie vermoedt dat het schietincident te maken heeft met een conflict over drugs. Het slachtoffer is in ieder geval beroofd. Hij had een aanzienlijk geldbedrag op zak en dat geld is verdwenen. De arrestatie van gisteren zal daarom ook wel iemand betreffen uit het drugscircuit, zo vermoeden we.

@backlink(165721)

Portiek

De recherche is, zoals gezegd, nog druk bezig met het onderzoek en spreekt nog altijd graag met getuigen. Zo wil de politie graag weten wie er eventueel wat heeft gezien op het moment dat de mannen in die andere auto stapten. Wie kent bijvoorbeeld de inzittenden van de Toyota Yaris (zie de foto boven) en wie is er getuige geweest van het schietincident in de portiek? Alle informatie, ook over de achtergronden, is welkom, zegt de politie.