Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Italiaanse crimineel Tucci blijkt met vuurwapen geliquideerd

Twee man zitten vast voor deze 'Amsterdamse' afrekening in Zuid Europees crimineel circuit

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De 44-jarige Italiaanse crimineel Saverio Tucci - bijgenaamd 'Het Engelengezicht'- werd vorige week dood aangetroffen in een auto in Amsterdam-West. De Amsterdamse politie vertelt het AD vandaag dat er inmiddels twee man vast zitten voor deze met een vuurwapen uitgevoerde liquidatie; een derde verdachte zou nog voortvluchtig zijn. Verder blijft de informatie over dit incident spaarzaam. Zo is nog steeds niet eens duidelijk 'waar' die auto dan gestaan heeft, noch het tijdstip waarop de Zuid Europeaan is gevonden.

Gargano-maffia

Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. Via de Italiaanse media vernemen we dat er rond 2008 een groot recherche-onderzoek liep naar deze 44-jarige inwoner van de stad Manfredonia, in de provincie Foggia. Daarbij zouden destijds twee huizen in beslag zijn genomen, alsmede de nodig contanten. Hij zou behoren tot de 'Gargano-maffia', vernoemd naar een kuststreek in het westen van deze provincie. Daarbinnen zou hij onderdeel uitmaken Libergolis-clan, wat weer een satteliet-organisatie zou zijn van de Sacra Corona Unita, de 'maffia' uit de zuidelijker provincie Apulië.

Daarmee zou Tucci weleens verbonden kunnen zijn met een recentelijke zware afrekening

Viervoudige moord

En daarmee zou Tucci weleens verbonden kunnen zijn met een recentelijke zware afrekening in die laatste provincie, augustus dit jaar. Daarover hebben we hier geschreven. Op 9 augustus dit jaar wordt de 50-jarige Mario Luciano Romito doodgeschoten op een landelijk gelegen weg bij de stad Lecce. Hierbij komen ook twee seizoensarbeiders om (uit de weg geruimd als niet gewenste getuigen), en een handlanger van Romito. Een viervoudige moord dus, met als hoofdprijs een grote gangster in deze regio, want Romito geldt als clanleider van de organisatie die zijn familienaam draagt.

De wagen van Luciano Romito, in het veld, 9 augustus

Relatie

De Italiaanse krant 'La Gazetta del mezzogiorno' meldt dat het al lange tijd niet botert tussen de Romito-clan en de Libergolis-clan, er zou zelfs sprake zijn van een heuse oorlog, waarin de laatste twee jaar al 29 doden zijn gevallen. Al stelt de schrijver van dit artikel dat het te vroeg is om te spreken van een directe relatie tussen de moorden van 9 augustus en de Amsterdamse liquidatie van vorige week.

Autohandel

Tucci zou in Amsterdam zijn vanwege de autohandel, zo zou zijn vrouw aan de politie hebben verklaard. De trip naar Amsterdam was een 'zakenreis'.