Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Marktplaats' het afspreekpunt voor criminelen?

De Rotterdamse recherche heeft een onderzoek ingesteld naar gewapende berovingen in de regio die plaatsvonden na afspraken via Marktplaats

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

'Social media' heb je in alle soorten en maten. Kids gaan naar afspreekplekken als Habbo Hotel, ijdeltuiten naar Instagram en mensen die om een babbel verlegen zitten kiezen Twitter of Facebook. Maar je hebt natuurlijk ook pagina's als Marktplaats. Waar je naartoe gaat als je een nieuwe tweedehands oven nodig hebt, of een snoertje voor je stereo dat nergens anders te krijgen is. Toch schijnen er ook lieden te zijn die Marktplaats voor hele andere doeleinden gebruiken: zij komen naar het handelshuis op internet om gewapende berovingen af te spreken. De Rotterdamse politie heeft er een onderzoek naar ingesteld.

Mobiele telefoons

Hoe gaat het in zijn werk? Nou, zo misschien: in Rotterdam werden dinsdagavond twee mannen uit Utrecht beroofd van enkele duizenden euro’s. Naar nu blijkt hadden zij via Marktplaats een afspraak gemaakt om een aantal mobiele telefoons te kopen. Toen zij met de verkopers in hun auto zaten, kregen zij een vuurwapen op zich gericht. De zogenaamde verkopers gingen er vandoor met het geld van de kopers.

@backlink(165109)

Vlaardingen

Woensdag twee soortgelijke berovingen. Een inwoner van Vlaardingen heeft een Marktplaats-afspraak gemaakt met een man voor de ruil van een mobiele telefoon. De 'koper' komt naar de woning. Trekt daar een vuurwapen en eist de telefoon op. De bewoner is gek genoeg toch niet onder de indruk en weigert zijn toestel af te geven. De overvaller is vertrokken zonder buit.

Recherche

Om 21.30 uur vindt er een poging tot beroving plaats in Hendrik Ido Ambacht. Een bewoner van de Panneboeter maakt een afspraak voor de verkoop van een mobiele telefoon. De afnemer arriveert bij de voordeur en haalt zijn vuurwapen tevoorschijn en dreigt ermee. Hij wil de telefoon afpakken maar dat lukt niet en slaat op de vlucht; behoorlijk amateuristisch toch wel allemaal. De recherche in Rotterdam is op zoek naar deze Marktplaats-rover.