Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie zegt 'veel informatie' te hebben gewonnen bij controle-actie in Harlingen

Het 25-jarig jubileumfeest van het North Chapter trekt veel 'belangstelling'

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het was weer 'MC-time 'dit weekeinde. Twee arrestaties, vier auto's in beslag genomen en vooral 'veel nieuwe informatie' over leden van de Hells Angels MC in binnen- en buitenland. Dat is het resultaat van de grote politiecontrole op van zaterdag bij het clubhuis van de Hells Angels op industrieterrein Oostpoort in Harlingen, zo heeft de politie in Friesland laten weten. Daar werden bovendien meerdere boetes uitgedeeld voor verkeersovertredingen. De politie heeft de hele actie vastgelegd op camera. Vrijwel alle bezoekers van het feest zijn nu dus op beeld en versterken zo de 'informatiepositie' van de politie.

25-jarig jubileum

Aanleiding voor de politiecontrole was het 25-jarig jubileumfeest van de afdeling 'North Coast' van de Hells Angels in het Harlinger clubhuis. Daar kwamen honderden leden uit binnen- en buitenland op af. De Hells Angels in Nederland halen niet zo heel vaak het nieuws meer, vergeleken bij andere 'one percenters' die in Nederland opereren, zoals No Surrender, Satudarah en de Bandidos. Dat heeft er voor een deel mee te maken dat de MC zich heeft teruggetrokken uit Amsterdam. Maar elders in het land is nog steeds sprake van een bloeiend 'verenigingsleven', zo hebben we begrepen.

Maar elders in het land is nog steeds sprake van een bloeiend 'verenigingsleven'
Ook vierwielers ondergingen een inspectie

Duitsland

Aan de actie deden tientallen agenten mee, ook uit Duitsland, wat het vermoeden wekt dat deze actie weleens een planmatige voortzetting kan zijn van een onderzoek met daarbinnen de reeks invallen van vorige week in het westen van Duitsland, aan de Nederlandse grens. Reden om tot die conclusie te komen is dat er bij die 'razzia' ook 'hesjes' met Nederlandse 'colors' werden aangetroffen, wat zou kunnen duiden op een vorm van samenwerking tussen chapters in de twee landen.

@backlink(166533)

Sergeant at arms

De douane, de Belastingdienst en de Marechaussee waren er ook bij. Ze controleerden op openstaande gevangenisstraffen, boetes en belastingschulden en op wapenbezit. Er is een nog onbekend bedrag aan openstaande belastingschulden geïnd. Een van de mensen die werd gearresteerd, is de Sergeant at Arms van het Chapter Harlingen. Dat is degene die de orde bewaakt binnen de motorclub. Voor de rest hebben de motormannen flink kunnen feesten. En iets zegt ons dat dat feest "tot in de kleine uurtjes" heeft geduurd. Beelden van vorige feesten vonden we op deze site.