Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verstappen pakt overwinning en ziet Hamilton wereldkampioen worden

Max Verstappen heeft zondagavond zijn derde overwinning uit zijn carrière gepakt. Het kostte hem enige moeite, maar Lewis Hamilton pakte waarvoor hij kwam: de wereldtitel!

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Max Verstappen had die overwinning vooral te danken aan zijn start. De Nederlander zat aan de buitenkant van Vettel bij de eerste bocht. Hij liet zijn auto staan zodat hij in bocht twee de Duitser via de binnekant kon pakken. Die bocht leverde wel problemen op voor Vettel. Hij kwam namelijk in aanraking met Lewis Hamilton. 

De twee die streden om de wereldtitel moesten beiden daardoor de pits opzoeken. Hamilton liep namelijk een lekke band op en Vettel moest een nieuwe voorvleugel halen. Hamilton kwam daarna moeilijk op gang met zijn inhaalrace maar werd uiteindelijk negende. Vettel moest tweede worden om de Brit van de wereldtitel af te houden, maar kwam niet verder dan plek nummer vier. 

Verstappen bouwde na die eerste bocht zijn voorsprong op Valtteri Bottas gestaag uit en won op suprieure wijze. Bottas en Raïkkönen mochten met de Nederlander mee naar het podium. Lance Stroll vierde zijn negentiende verjaardag met een uitstekende zesde plek achter Ocon, maar voor thuisrijder Pérez.