Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw zamelt geld in om Kim Jong-un te kunnen vermoorden

De Noord-Koreaanse dr. Lee Aeran is wel een heel bijzondere crowdfundingactie gestart. Ze zamelt geld in voor de moord op de leider van Noord-Korea: Kim Jong-un.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In het zuiden is ze nu een restaurant gestart en daar staat wel een heel bijzondere inzamelingsbox. Op de buitenkant staat geschreven dat het geld bedoeld is om Kim Jong-un te vermoorden. Tot nu toe heeft ze al ongeveer €2.500 bij elkaar gekregen door donerende gasten, meldt Caters.

Het geld is bedoeld voor diegene die de Kim Jong-un daadwerkelijk kan doden. Ze hoopt dat geld dan ook een aanmoediging is om iemand actie te laten ondernemen. Ze is in 2014 op het idee gekomen, maar ging het pas dit jaar uitvoeren toen ze zag hoe de in Noord-Korea gevangen Amerikaan overleed na jaren opgesloten te zijn in een strafkamp.

Moord

Volgens haar is het vermoorden van de Noord-Koreaanse leider de enige manier om vrede te krijgen. ‘Ik denk dat Noord-Korea een samenleving moet hebben die gebaseerd is op een democratie. De enige manier dat zoiets kan is door Kim Jong-un te elimineren en de beste manier is dat door hem te vermoorden’, vertelt de vrouw aan Daily Mail.

Niet alle gasten van haar restaurant kunnen haar actie waarderen. Hoewel ze vooral positieve support krijgt, heeft ze ook te maken met gasten die niet meer komen. Zij vinden het niet kunnen dat er geld ingezameld wordt voor een moord.

Aeran met haar inzamelingsbox

Strafkamp

Aeran heeft zelf te maken gehad met de strafkampen van Noord-Korea. Toen ze tien jaar oud is werd ze samen met haar familie naar zo’n kamp gebracht. Daar kreeg ze te maken met zware arbeid, mishandelingen en werd ze uitgehongerd. Dat zorgde er zelfs voor dat ze op een bepaald moment een einde haar leven wilde maken.

Uiteindelijk wist de vrouw en haar familie uit het land te ontsnappen door een rivier naar China over te steken. Daarna vluchtte de familie naar Zuid-Korea. In Noord Korea werd de familie gediscrimineerd omdat ze eerder hadden vastgezeten.

Uiteindelijk kon ze dus een restaurant opzetten in het zuiden. In haar etablissement werken alleen maar Noord-Koreaanse vrouwen en zet ze zich in voor mensenrechten. Dat heeft haar zelfs een Amerikaanse prijs opgeleverd.