Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Derde verdachte aangehouden voor schietpartij Marrakech

Marokkaanse media melden dat de opdrachtgever een witwassende miljonair zou zijn

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Snel. Misschien wel sneller dan dat we in Nederland gewend zijn druppelen er interessante nieuwsfeiten binnen omtrent een liquidatie. De Marokkaanse autoriteiten zetten naar het zich laat aanzien alles in het werk om de moord op de 26-jarige medicijnenstudent van eind vorige week in Marrakech zo snel mogelijk op te lossen. Naast de twee man die nu vast zitten zou er ook een derde verdachte zijn aangehouden. Een van de methodes om de verdachten snel te kunnen vinden is doordat autoriteiten de 'stadspoorten' van Marrakech extra bewaken, ofwel de toegangswegen tot de stad.

Bab Ighli

Niet duidelijk is of die derde aangehouden persoon in het door de twee vermeende schutters gehuurde pand is geweest waarover de Marokkaanse media de laatste dagen óók berichten. Het gaat hier om een villa in de wijk Bab Ighli. Deze zou door de nu vastgezette 'hitmen' gehuurd zijn en recent zijn bestormd door een arrestatieteam. Een pand dat overigens bekend staat als een plek waar vaak wilde feesten zouden worden gehouden. De politie kon de locatie achterhalen doordat de schutters een huurauto hadden genomen, waarvan het rijgedrag via track en trace-technologie achteraf vrij makkelijk te volgen was.

@backlink(166993)

'Moes'

In diverse Marokkaanse kranten lezen we dat de opdrachtgever in een conflict zou zijn beland met de eigenaar van het café waar de dodelijke liquidatie is uitgevoerd. Die eigenaar (van LaCrème) is Mustapha F., ook wel 'Moes' genoemd, die oorspronkelijk uit het noorden van Marokko komt, lange tijd in Nederland woonde en zich sinds enige tijd in Marrakech gevestigd heeft. Daar leidt hij sindsdien een luxe leventje. Er zou ook sprake zijn van een ander café in Marrakech 'Capuccino' dat door deze Mustapha en zijn entourage uitgebaat wordt.

Opdrachtgever

De naam van de opdrachtgever wordt niet genoemd. Hoewel we ergens de naam 'Faqualo' lezen. Maar het gaat om iemand die in de drugshandel zou zitten, op grote schaal betrokken zou zijn bij het witwassen van met drugs verdiende inkomsten. Hij zou rijk zijn en al eerder hebben geprobeerd om Mustapha F. om te brengen. Tevens zou hij zich op dit moment in Europa bevinden, zo stelt Bladi.net. Een ander medium meldt dat 'Moes' een grote partij cocaïne zou hebben gestolen van deze persoon.