Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ruiter stompt paard en krijgt slechts 2 weken schorsing

Sommige mensen die met dieren werken zouden dat niet mogen doen. Zo ook in Australië, waar een jockey zijn paard stompt. Hij krijgt wel straf, maar dat is een lachertje.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De paarden waren net op weg naar de start van de race in het Australische Port Lincoln toen het paard van de Australische rijder Dylan Caboche begon te stijgeren. De ruiter kon dat niet waarderen, stapte van zijn paard en gaf haar een vuistslag te geven op de maag. Daarna mocht hij de race starten en eindigde op de achtste plaats van de tien, meldt het Australische ABC.

Na de race zagen de scheidsrechters pas wat er voorafgaand aan de race gebeurd was. Ze grepen meteen in en gaven de jockey een schorsing van maarliefst twee hele weken. 'Schijnbaar verloor de jockey zijn geduld, maar dat is niet acceptabel voor een sportman', aldus de paardenracebond. De bond gaat nu onderzoeken of wat de ruiter deed onder dierenmishandeling valt.

Wat ons betreft is het vrij duidelijk en moet de ruiter veel harder worden aangepakt door de bond. als je per se je woede wil uiten doe je dat maar tegen een paaltje, maar niet tegen een levend wezen. Overigens zegt de bondsdirecteur dat het wel dat zulke zaken wel in de industrie geaccepteerd worden.. We zijn benieuwd wat de rijder ervan zou vinden als iemand hem vol in zijn maag stompt.