Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voor €340.000 kun je een appartement kopen in Hitlers vakantieparadijs

In het noorden van Duitsland is een heel bijzonder bouwproject aan de gang. Daar wordt een megalomaan project van Hitler omgebouwd tot een luxe vakantieresort.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De badplaats Prora was een creatie van Adolf Hitler. Hij zag het als een cadeau voor zijn volk en kon zo zijn menselijke gezicht laten zien. Het grote complex op het eiland Rügen werd in 1936 aangelegd, maar was in 1939 alweer verlaten door de start van de Tweede Wereldoorlog. Niemand heeft er daardoor vakantie kunnen vieren.

@backlink(165441)

4,5 kilometer

Hoewel je het eerder zou verwachten in Las Vegas, is dit het grootste hotel dat ooit gebouwd is. Er moesten 20.000 mensen kunnen slapen. Het complex was 4,5 kilometer lang en had 10.000 tweepersoonskamers van 5 bij 2,5 meter.

Een complex van 4,5 kilometer

In zeventig jaar gebeurde er helemaal niets met de gebouwen en rotte de helft al weg. Verschillende projectontwikkelaars zagen echter brood in de verpauperde gebouwen en toverden ze om tot luxe appartementen. Zij doen dit vooral omdat ze grote subsidies krijgen omdat het een monumentstatus heeft. Daardoor lopen ze relatief weinig risico. Elk blok is weer eigendom van een andere investeerder.

Kosten

Binnenkort worden de eerste flats helemaal opgeleverd. De prijzen variëren qua grootte van de flat. De goedkoopste kosten €340.000, terwijl de duurdere versies voor €680.000 te koop zijn, meldt the Guardian. De appartementen zijn ook per nacht te huren. Dat kost gemiddeld €120.

@gallery(49)

Elk appartement heeft een glazen balkon en is ruim ingericht. Het enorme gebouw ligt op een steenworpafstand van het strand en er is ook nog een zwembad. Aan de binnenkant zijn ook nog prachtige hallen waarbij je jezelf in New York waant. De doelgroep is dan ook welgestelde Duitsers van middelbare leeftijd uit steden als Berlijn en Hamburg. Het moet een tweede huis voor ze worden in de zomer.

@backlink(163665)

Kritiek

Hoewel de plannen mooi zijn, zit niet iedereen er op te wachten. Vooral naburige dorpen vrezen vppr de grote groepen toeristen die naar de vernieuwde badplaats gaan. Ook gaan ze er vanuit dat ze niet veel aan de mensen zullen verdienen.

@gallery(51)

Daarnaast zal de geschiedenis altijd aan dit megalomane gebouw blijven kleven. De ongerepte natuur rond dit bouwwerk laat je dat bijna vergeten, maar het zal toch altijd het grootse symbool ooit van het Duitse fascisme zijn. Een plaats waar ook nog massamoordenaars zijn getraind.