Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Stalen kooi tegen plofkraken

Supermarkt Hoogvliet in Boskoop heeft de primeur

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In een Hoogvliet-supermarkt in Boskoop wacht men niet langer af. Een speciale geharde stalen kooi rondom de pinautomaat moet ervoor zorgen dat het niet meer lukt deze op te blazen. Wie gaat het winnen, de kooi, of het explosief dat de plof veroorzaakt?

Poeder

Plofkrakers zijn criminelen die pinautomaten opblazen. Zo simpel zou je het kunnen stellen. Dat kunnen het soort explosies zijn bij flappentaps in de muur van een bankgebouw. Maar het komt ook voor dat ze een winkel binnen gaan en daar hun explosieve werk verrichten bij een intern geïnstalleerde 'cash dispenser'. Tot nu toe leek de enige remedie een poedercapsule  te zijn. Bij ontmanteling van de pinautomaat ontstaat dan een wolk van wit stuifsel, met het achterliggende idee dat de plofkrakers dan geen hand voor ogen meer kunnen zien.

@backlink(164091)

Pantser

De regio rondom Boskoop is de laatste tijd ernstig getroffen door plof- en ramkrakers. In het laatste geval beuken de criminelen een voorgevel plat. Vroeger werd dat vaak gedaan met shovels, vandaag de dag met Audi's die beschikken over een sterk pantser.

Of de stalen kooi het gaat redden is natuurlijk maar de vraag. Kenmerk van criminelen is dat ze altijd wel weer wat nieuws verzinnen. Zo zou een dergelijke 'kast' er ook toe kunnen uitnodigen nóg sterkere explosieven te gebruiken.