Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spaanse politie vindt 1,2 ton aan cocaïne in ondergrondse bergplaats

Drie Britten aangehouden bij San Sebastian, wilden het witte goud naar Engeland exporteren

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Spaanse politie spreekt van een van de grootste cocaïnevangsten ooit. Tot de verbeelding spreekt daarnaast de manier waarop een deel van deze partij was weg gestasht. 'Creatieve drugshandelaren' hadden de Zuid Amerikaanse pepdrug verpakt in 'stenen' weggeborgen in een diepe ondergrondse put. 

Uitladen

Hoe de Spanjaarden achter de geheime locatie zijn gekomen blijft nog even een raadsel voor de buitenwereld. Feit is dat er inmiddels drie Britten zijn aangehouden in verband met de vangst van 1,2 ton aan cocaïne afgelopen week. Een deel daarvan lag opgeslagen in de genoemde bergplaats in het plaatsje Zarauth, dichtbij San Sebastian, in het Baskenland.

@backlink(166281)

Granada

Een ander deel van de historische coke-vondst is aangetroffen bij het uitladen van een vrachtwagen bij Granada, in Zuid Spanje. Op die plek zijn twee Spanjaarden aangehouden die door de Guardia Civil tot dezelfde organisatie worden gerekend als de drie Engelsen.

Rotsachtige kust

De Gallicische kust ten noorden van Spanje is een dankbare afzetlocatie voor de cocaïnehandel. In steden als Bilbao en San Sebastian regeren meerdere Engelse en Ierse clans, die ter plekke de cocaïne komen controleren, die vaak per schip, soms zelfs per afstands bestuurde duikboot wordt aangevoerd vanuit Noord Afrika. De rotsachtige kust is moeilijk in zijn geheel te controleren, daarnaast is de locatie fijn in logistiek opzicht naar hun eigen achterland toe, voor de Engelse en Ieren, die al eeuwen lang deze kust 'bevaren'. Overigens vond de Guardia Civil bij deze operatie ook een groot aantal nummerborden van de Spaanse politie.