Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit zijn tot nu toe de grootste viespeuken van Holly- & Hillywood

De beerput van #metoo is nog steeds uitbundig aan het overstromen. Dit is de ‘score’ tot nu toe.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Misschien begonnen ze ooit als schapen. Maar werden het wolven toen ze succesvol werden en zoveel macht kregen dat ze dachten dat de wereld – en alles wat erin rondloopt – van hun is. Dit is de score van #metoo tot nu toe. 

NB. #metoo is op dit moment hét uitgelezen wapen om aandacht te krijgen of om iemand die in de schijnwerpers staat om wat voor reden dan ook een enorme rotstreek te leveren. Laten we dat niet vergeten bij het bekijken van onderstaande lijst. 

1. Bovenstaande bedenkingen hoeven we niet te hebben bij filmproducent Harvey Weinstein; de machtswellusteling waarmee het allemaal begon. Tachtig beschuldigingen heeft hij inmiddels aan zijn broek hangen, variërend van aanranding en intimidatie tot verkrachting. Deze man heeft echt op een walgelijke manier misbruik gemaakt van zijn machtspositie. Het is vrijwel zeker dat hij ook de schitterende actrice Uma Thurman (Kill Bill, Pulp Fiction) geweld heeft aangedaan maar die heeft laten weten dat ze haar verhaal zal doen als haar woede is gezakt. 

2. Producent/regisseur James Toback blijkt een tweede Harvey Weinstein te zijn. Maar liefst driehonderd vrouwen beschuldigen hem van seksuele intimiteiten en aanranding, onder hen Julianne Moore.

Harvey Weinstein (links) en James Tobac hebben tot nu toe de langste lijst aan beschuldigingen achter hun naam staan

3. Acteur Kevin Spacey heeft zich ontpopt als een onverzadigbaar seksueel roofdier. Geen jonge man is veilig in zijn omgeving. De laatste aanklacht is dat hij vorig jaar een 18-jarige bij zijn geslachtsdeel greep. Zijn totaalscore staat nu op 15 mannen. 

4. Ben Affleck. Beschuldigd door twee vrouwen van ongewenste intimiteiten. Hij heeft beloofd zijn eigen seksuele gedrag onder de loep te leggen. 

5. Charlie Sheen. Het is van deze vrouwen verslindende hunk bijna niet voor te stellen maar hij zou een 13-jarige jongen hebben verkracht op de set van de film Lucas, toen hij zelf 19 was. Hij ontkent.

6. Modefotograaf Terry Richardson legt modellen schitterend vast op de gevoelige plaat. Maar daar moesten ze wel wat voor doen. 

7. De enige vrouw in deze lijst is Mariah Carey. Een voormalige bodyguard zegt dat ze voor zijn neus heeft gemasturbeerd en dat hij naar haar hotelkamer moest komen toen ze half naakt was. Arme, arme man. 

8. Hij ziet er zo onschuldig uit, acteur Dustin Hoffman, maar hij is door twee vrouwen beschuldigd van seksueel ‘onbetamelijk' gedrag. Hij heeft er spijt van zegt hij.

9. Acteur Jeremy Piven (Entourage) zou drie vrouwen hebben betast. Hij ontkent.

10. Iemand waarvan ook al jaren bekend is dat hij zijn bovengemiddelde testosteronlevel heel wat minder onder controle heeft dan zijn tegenstanders is actieheld Steven Seagal. Hij ritste o.a. zijn gulp open toen Portia de Rossi, de vrouw van Ellen Degeneres, auditie bij hem deed. Terwijl hij zijn gulp losmaakte zei hij: "Het is belangrijk dat we ook buiten de set ‘chemistry’ hebben." Het klinkt als een 1 april grap maar het was blijkbaar bloedserieus. 

De vrouw van Ellen Degeneres links vluchtte het kantoor van Steven Seagal uit toen hij zijn gulp losmaakte 

11. Acteur Ed Westwick (Gossip Girls) schijnt twee vrouwen te hebben verkracht.

12. De Amerikaanse komiek Louis C.K. ging afgelopen week publiekelijk aan de schandpaal. Vijf vrouwen hebben verklaard dat hij voor hun neus heeft gemasturbeerd. Hij heeft inmiddels het boetekleed aangetrokken en ontkent de beschuldigingen niet.

Polderviespeuken

13. Televisieproducent Gijs van Dam schijnt lang geleden Jelle Brandt Corstius te hebben gedrogeerd en verkracht. Hij ontkent dat het een verkrachting was.

14. Jappe Cleas. De Vlaamse acteur – die bepaalt niet moeders mooiste is – had toen hij lesgaf aan de Theaterschool verhoudingen met de mooiste, jonge actrices. Ra ra hoe kan dat? Hij is inmiddels ontslagen bij het Nationaal Toneel.

15. Ruut Weissman. Speelde onder één hoedje met Jappe Claes toen hij artistiek leider van de Theaterschool was. Hij liet Claes zijn gang gaan en had zelf ook relaties met studentes.

Jappe Claes: nou niet bepaald Gods geschenk aan alle vrouwen...

16. Anne Buurma was docent aan de Toneelschool van Arnhem en deed het met de helft van de klas.Hij is in 2000 ontslagen en onlangs door vijf vrouwen beschuldigd. 

17. Job Gosschalk begon als assistent van castingregisseur Hans Kemna (waar hij al aan seksueel selecteren deed) en werd later succesvol regisseur. Hij zegt dat hij de jongens niet heeft aangeraakt maar verontschuldigt zich wel voor zijn seksueel gedreven gedrag.