Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouwelijk moordslachtoffer Osdorp '16 streed twee uur lang voor haar leven

Slachtoffer Karima Benkal Talid was één van de vrouwen van de huidige hoofdverdachte.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De vrouw die vorig jaar mei dood werd gevonden in een wooncomplex aan de Jan van Zutphenstraat in Osdorp heeft ruim twee uur in de hal van het gebouw voor haar leven gestreden. Geluidsfragmenten van haar doodstrijd, afkomstig van camerabeelden, werden gisteren in de rechtbank van Amsterdam afgespeeld. Vandaag horen de twee verdachten de strafeis in deze zaak. Dat is allemaal live op Twitter te volgen via een feed van AT5-verslaggeefster Cecile van de Grift.

Spanningen

Het slachtoffer, de 35-jarige Karima Benkal Talid wordt mei 2016 dood aangetroffen in een flat die wordt bewoond door asielzoekers. Ze verblijft daar met de huidige verdachten in de moordzaak: ene Houssine M. en ene Fatima H. Deze mannelijke verdachte had met zowel Benkal Talid en Fatima H. een relatie. En kennelijk zorgde dat voor spanningen.

Illegaal

Gisteren mochten de verdachten in deze zaak hun verhaal doen. Volgens Houssine M. komt hij op 19 mei 2016 kleren halen bij Karima Benkal Talid. Hij zegt nu dat zij lag te slapen. Ze begint te schreeuwen als ze door zijn gestommel wakker wordt gemaakt. Hij is doodsbenauwd voor de buren, omdat hij op dat moment illegaal in Nederland verblijft. Hij besluit daarop de vrouw direct 'het zwijgen op te leggen'.

Het slachtoffer zou gewillig mee naar de keuken zijn gegaan waar ze haar mond liet afplakken. Om 'onverklaarbare reden' (aldus het dossier) raakt ze bewusteloos.
Het slachtoffer Karima Benkal Talid

Trapportaal

Het slachtoffer zou gewillig mee naar de keuken zijn gegaan waar ze haar mond liet afplakken. Om 'onverklaarbare reden' (aldus het dossier) raakt ze bewusteloos. Bij het naar beneden dragen van haar lichaam door het trapportaal valt ze volgens Houssine op haar hoofd. Uit camerabeelden van de hal van het gebouw blijkt dat het slachtoffer daar ruim twee uur strijdend voor haar leven ligt.

@backlink(159339)

Cel

Medeverdachte Fatima kon het gisteren niet aan om de bespreking van de omstandigheden van deze gruwelmoord bij te wonen. Ze liet zich huilend en schokschouderend afvoeren naar haar cel, terwijl de geluidsfragmenten van de flatmoord speelden in de zaal. De rechter hield haar ondertussen wel voor dat ze niets deed toen Karima in doodsnood verkeerde. Twee uur is heel veel om niets te doen, in zulke omstandigheden, aldus de rechter.