Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Justitie nog steeds op zoek naar 'blanke schutter' Djordy Latumahina

Vier man zitten vast, twee man zijn alweer vrij, eentje is nog voortvluchtig.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De zaak Djordy Latumahina is nog niet geheel opgelost. Hoewel justitie op dit moment zes man heeft kunnen oppakken, waarvan er vier nog steeds in voorarrest zitten, is er nog altijd een verdachte voortvluchtig. Het OM weet niet om wie het gaat, of zegt niet te weten om wie het gaat. Gisterenavond werd er in het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan de zaak. Daarbij werden nieuwe beelden getoond van de schuttersploeg, op de dag van de liquidatie.

Doelwit

Dat die beelden beschikbaar zijn komt omdat de mannen die deze moord uitvoerden fout op fout stapelden. Niet alleen schoten ze een volstrekt onschuldig slachtoffer dood, want de gedode Djordy Latumahina was geenszins het beoogde doelwit, dat was een drugshandelaar genaamd G.M., iemand die in dezelfde flat als Latumahina bij metrostation Lelylaan woonde, en zelfs een identieke Mini Cooper bestuurde.

@backlink(163943)

Panne

Daarnaast kregen de schutters op weg naar hun schuiladres panne. In Hoofddorp vlogen ze uit de bocht en moesten hun vluchtauto verlaten. Hierop waren ze gedwongen een eindje door Hoofddorp te wandelen naar een andere locatie waar een nieuwe vluchtauto voor ze klaar stond. Bij die wandeling zijn ze vrij goed in beeld van bewakingscamera's gekomen. 

Blond haar

Een aantal cameraopnamen waren al bekend. We zien de drie man die justitie ziet als de 'hitmen' wandelen. Het gaat daarbij om twee donkere mannen van wie de identiteit al is vastgesteld. Zij staan op dit moment allebei terecht in de moordzaak, die in april volgend jaar inhoudelijk behandeld gaat worden. De derde persoon, iemand met blond haar en een lichte blauwe spijkerbroek is onbekend. Hij is nog niet opgepakt en naar hem is justitie nog steeds op zoek.

De 'blanke schutter' heeft eerst zijn capuchon nog op en staat met de handen in de zij: "Wat nu?" lijkt hij zich af te vragen.
Even later zet de blanke man zijn capuchon af en begint hij driftig te bellen.

Loopje

Op de nieuwe gisteren vertoonde beelden zien we niet meer dan wat niet al over hem bekend was. Misschien is zijn manier van lopen opvallend te noemen, want hij loopt wat voorover gebogen met gestrekte passen, een beetje 'harkend'. Hij wordt omschreven als blank, maar dat zegt weinig. Er valt althans niet uit af te leiden dat hij 'Nederlands' is. Bij Opsporing Verzocht werd duidelijk gemaakt dat deze persoon mogelijk zou kunnen verblijven in een gebied tussen Alkmaar en Amsterdam. 

Broers

Naar alle waarschijnlijkheid is ook deze verdachte geronseld door de gebroeders R. Justitie ziet de broers Wendell en Cedric R. als het denkbeeldige commandocentrum van deze (mislukte) liquidatie. Zo hield Cedric ten tijde van de voorbereidingen uitgebreid contact met een andere 'blanke' man die woonachtig was in Alkmaar en daar auto's parkeerde die gebruikt zijn bij de moord. Niet ondenkbeeldig is dat de nu nog gezochte schutter weer een contact is van deze Alkmaarse man. Dat zou ook verklaren waarom in Opsporing Verzocht zo nadrukkelijk naar Alkmaar verwezen wordt.