Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Assen denkt meer kans te hebben op F1 race dan Zandvoort

Nadat Zandvoort vorige week liet weten dat een F1 race mogelijk zou kunnen zijn is het nu de beurt aan Assen. Volgens de voorzitter van het TT-circuit maakt Assen ook meer kans!

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

“Ik vind het bijzonder hoe Bernard van Oranje zijn nek uitsteekt voor Zandvoort,” zo vertelt voorzitter Arjan Bos aan het Dagblad van het Noorden. “Zijn ondernemerschap valt te prijzen.  In Assen hebben we de afgelopen jaren vele miljoenen in het circuit geïnvesteerd, maar in Zandvoort zijn ze stil blijven staan. Er moet daar nog zoveel gebeuren, ik denk niet dat ze een heel sterke businesscase hebben."

Ook Assen doet op dit moment een haalbaarheidsonderzoek waarvan de resultaten in december bekend zullen worden. “Als we dat rapport binnen hebben, moeten we als bestuur een besluit nemen of we de vereiste aanpassingen willen doorvoeren. Als basis houden we het feit dat we een motorcircuit zijn.”

@backlink(167265)

Maar gelukkig voor Bos staan de gemeente en de provincie wel volledig achter hem en het TT-circuit. “Ik heb gevraagd, stel dat het binnen drie tot vijf jaren kan lukken kunnen we dat mogelijk maken qua politie-inzet en ambulances? Zowel de provincie als de gemeente reageerde positief. Als alle stappen zijn genomen dan is het tijd om partijen te vinden die geïnteresseerd zijn om een F1-avontuur financieel mogelijk te maken. Wij zijn in principe een faciliterend bedrijf."