Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Over remsporen, ongewenste geluiden en wc-papier twee keer gebruiken

Je wist het natuurlijk al lang, maar vandaag is het Internationale Wereld Toilet Dag. Tijd voor een paar nieuwe feiten en cijfers over ons gedrag op de vrolijke vierkante meter.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Ter ere van de Wereld Toilet Dag heeft hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity een fijn onderzoek gepubliceerd wat ons nieuwe dingen leert over ons gedrag op de plek waar zelfs de keizer te voet gaat. Zoals dat vrouwen vaker de deur open laten staan als op de kleinste kamer zitten dan mannen, 51 procent tegenover 33 procent. Of de cijfers over waar we ons aan ergeren als we de wc-eend gaan voeren. We doen dat het meest aan remsporen van de voorganger (69%), gevolgd door niet doortrekken (63%) en druppels op de wc-bril (58%). Maar het kan nog specifieker.

Mensen die korter dan één jaar een relatie hebben vinden het vervelender om hun partner te horen wateren of keutelen (64%) dan geliefden die langer dan tien jaar samen zijn (14%). Daarbij geeft 44 procent van de vrouwen aan dat ze er alles aan te doen om hun geluiden op kamertje 100 te maskeren. Iets wat maar 33 procent van de mannen probeert te doen.

Stinken na sanitair relaxen vinden we ook minder erg dan de dames. 48 procent van de mannen trekt na het uit de broek hoesten aan de luchtverfrisser tegenover 68 procent van de vrouwen. En bij 60 procent van de Nederlandse stellen is een fijn gesprek met de partner over de stoelgang vrij normaal. Waarbij overigens niet vermeld wordt of dat ook een topic tijdens de gezamelijke maaltijd is.

Tot slot nog een ook voor ons zeer schokkende uitkomst. Bijna de helft van de Nederlanders (47%) gebruikt na het trompetteren hun wc-papier vaker dan één keer, door het na een eerste veeg te vouwen voor een tweede veeg... Jongeren hergebruiken de velletjes overigens vaker dan personen van 60 jaar en ouder, 59 procent tegenover 36 procent.

Voor wie geen genoeg kan krijgen van dit onderwerp: in het Cube design museum in Kerkrade is tot half januari de expositie ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’, te zien.