Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Iers-Nederlandse bende opgepakt

Drie Nederlanders vast, daarnaast grote partij coke en geld in beslag genomen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Donderdagochtend vroeg kwam onze vaste Ierse correspondent al door dat er iets aan de hand was. Later op de dag volgde de Nederlandse pers. Watskeburt? Welnu, in nauwe samenwerking hebben de Ierse- en de Nederlandse politie een bende opgerold die diep in de cokehandel zat. Daarbij zijn drie Nederlanders in Amsterdam aangehouden. In totaal zitten er nu tien man vast. De Ierse aanhoudingen vonden plaats in Meath.

Loodsen

In loodsen bij Dublin is onder meer 7 miljoen euro gevonden, in twee woningen in Amsterdam-Zuidoost anderhalve ton aan contanten, 175 kilo voornamelijk softdrugs en een computer die bitcoins genereerde. De Ierse media heeft er vol op ingezet, dit nieuws. Zo zou bovenstaande foto een beeld zijn van de aanhouding van bendeleden in de straten van Amsterdam. Alle 'vaste waarden' komen verder weer voorbij, op een wijze die de toch ook best sensationeel aangelegde Nederlandse media het nakijken geeft: de gang die nu vast zit zou gelieerd zijn aan- of gewoon onderdeel zijn van de beruchte Kinahan-groepering. Die had op haar beurt het plan Ierland te overstelpen met cocaïne. Ergens komt ook de Nederlandse crimineel Naoufal F. voorbij, zonder dat nou helemaal duidelijk wordt wat die ermee te maken heeft, behalve dat hij een poosje heeft vast gezeten in Ierland en ook banden zou hebben met de Kinahan's.

@backlink(162653)

Rico

Jammer is dat er in de berichtgeving nog geen namen zijn prijs gegeven, en dat ook onze correspondent op dit punt nog niet meer weet. Tijdens het researchen voor dit stuk ontdekten we overigens 'en passant' dat de recent aangehouden Chileen Rico R.V. - een vermeend kopstuk in de Amsterdamse onderwereld - wordt gezien als de 'cocaïneman' van hetzelfde Kinahan-syndicaat. Sterker nog: sinds hij vastzit, staat ook de cokeimport naar Ierland stil, zo wordt gesteld. Mocht dat waar zijn, dan zou het zomaar eens kunnen dat de arrestatie van Rico, drie weken geleden, heeft geleid tot deze aanhoudingen. Maar laten we eerst afwachten waarmee de Ierse en de Nederlandse politie naar voren komen.