Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van Gerwen wint Grand Slam of Darts

Eigenlijk is het vooral nieuws wanneer Van Gerwen een keer niet wint, maar toch melden we dat de darter alweer een toernooi heeft gewonnen. Hij was in de finale te sterk voor de Schot Peter Wright.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Van Gerwen versloeg in de halve finale Phil Taylor en mocht daarom in de finale spelen tegen Wright, die op zijn beurt Gary Anderson versloeg. Die twee partijen waren eigenlijk interessanter dan de finale, die niet van een al te hoog niveau was.

De wedstrijd ging grotendeels gelijk op. De darters hielden elke keer hun eigen leg zonder al te veel moeite. In de leg van de tegenstander kwamen beiden niet genoeg tot scoren. Een paar hoge finishes van Peter Wright waren het enige spektakel. Doordat de stand gelijk bleef, bracht het wel spanning in de partij.

Het was dan ook vooral de vraag wanneer een van de twee een fout zou maken. Dat gebeurde bij 10-10, waarin Wright zijn eigen leg liet liggen. Van Gerwen rook zijn kans en sprong over de Schot heen. In no time stond het 13-10. De leg daarna gaf Van Gerwen wat slordig zijn eigen leg weg, maar brak ook meteen weer terug.

Van Gerwen ging moeiteloos naar de zege en kon daarom de beker omhoog houden. Het werd uiteindelijk 16-12. Het is in ieder geval een prima generale voor het WK. Dat start op 14 december in Londen.