Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Netflix gaat voor het eerst Nederlandse serie maken

Het heeft eventjes geduurd, maar het is eindelijk zover: Netflix komt met een Nederlandstalige televisieserie.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De serie met de naam Undercover gaat over hoofdrolspeler Ferry Bouman, die een van de grootste xtc-producenten ter wereld is. Hij leeft in een villa op de grens tussen Nederland en België. Zijn leven veranderd echter wanneer twee undercoveragenten zijn leven binnenkomen om het drugsnetwerk op te rollen.

In de serie spelen verschillende Nederlandse en Belgische acteurs. Zo zijn, Anna Drijver, Frank Lammers, Tom Waes, Elise Schaap, Raymond Thiry, Tim Haars en Huub Smit te zien.

De serie gaat in 2019 wereldwijd in première en is daarnaast ook te zien op lokale omroepen in onder andere Frankrijk, België en Duitsland.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">De jacht is geopend.... <br>Undercover, Netflix eerste Nederlands/Belgische co-productie, te zien vanaf 2019. <a href="https://t.co/UHDcz99ZBt">pic.twitter.com/UHDcz99ZBt</a></p>&mdash; Netflix NL &amp; BE (@NetflixNL) <a href="https://twitter.com/NetflixNL/status/933245040272424961?ref_src=twsrc%5Etfw">22 november 2017</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Internationaal

Netflix zet steeds meer in op series in de landen waar de dienst beschikbaar is. Zo komt volgende maand ook de serie Dark uit. Deze Duitse serie is de eerste originalserie die in het land is opgenomen. Die serie zou wat lijken op Stranger Things. In Dark verdwijnen op een mysterieuze wijze twee kinderen en zijn er ook bovennatuurlijke krachten aanwezig.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zy0b9e40tK8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>