Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Crowdfundingpagina haalt inzameling voor begrafenis Charles Manson offline

De Amerikaan John Michael Jones wilde geld inzamelen voor de begrafenis van Charles Manson. Dat zag Crowfundingpage Go Fund me niet zitten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Jones maakte een speciale crowdfundingpagina op GoFundMe. Hij wilde geld inzamelen voor de kleinzoon van Manson (Jason Freeman) zodat hij een mooie begrafenis kon organiseren.

Verwijderd

GoFundMe wilde dat absoluut niet op hun pagina hebben dus besloten de pagina te verwijderen, aldus TMZ. Inmiddels had de man op dat punt toen al bijna $1.000 bij elkaar gekregen. Hij was dan ook woest dat zijn actie was verwijderd en wijdde er een hele Facebookpost aan. Hij noemt het dan ook ‘haat, leugens en discriminatie’ die over de moordenaar worden verspreid.

Jones laat het er echter niet bij zitten en start nu een actie via Paypal waarbij mensen nu rechtstreeks geld kunnen overmaken naar de kleinzoon van Charles Manson.

Reacties

Gebruikers op social media zijn blij van de actie van GoFundMe om de inzameling van de begrafenis te verwijderen. ‘is GoFundMe nodig? Een afvalbak kost niet zoveel geld’ en ‘voer hem maar aan de krokodillen’ zijn slechts een paar van de reacties op Twitter.

@backlink(163729)

Penvriend

Overigens krijgt de kleinzoon niets van de erfenis en is het ook maar de vraag of hij überhaupt iets met de begrafenis te maken krijgt. De sekteleider laat al zijn bezittingen achter aan een penvriend, meldt TMZ op basis van zijn testament. Daaronder vallen een huis en de muziekcollectie van Manson Via briefcontact hadden de twee al ruim twintig jaar contact met elkaar. Doordat hij erfgename is, kan hij ook het lichaam van de misdadiger claimen om te begraven. Mocht niemand het lichaam van Manson ophalen dan wordt hij gecremeerd.

@backlink(158557)

Manson Family

Charles Manson overleed op 19 november op 83-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Californië. De man was de sekteleider van zijn eigen zogenaamde Manson Family. In augustus 1969 gaf hij een aantal van zijn volgers de opdracht om verschillende mensen te vermoorden. Slachtoffers waren onder andere actrice Sharon Tate en zijn eigen vrouw.