Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Heeft het Kinahan-kartel een liquidatie laten uitvoeren in Meath (Ierland)?

Dode man gevonden in sloot met verwondingen aan het hoofd.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Grimmige taferelen op het Ierse platteland. Niet ver van de locatie waar recent een aantal mensen zijn aangehouden in verband met cocaïnehandel naar Nederland is zaterdagmiddag 2 december een man dood aangetroffen. Een persoon van wie de autoriteiten de naam nog niet hebben bekend gemaakt is gevonden in een buitengebied bij de grens van Meath-county, ten zuiden van Dublin. Hij zou 'in zijn twintiger jaren' zijn. Forensisch onderzoekers hebben de plaats delict afgeschermd met een blauwe tent.

Vriendin

De moord trekt de aandacht. De persoon die werd aangetroffen had enkele kogelschoten in zijn hoofd. Het was zijn vriendin die de politie alarmeerde nadat hij niet op afgesproken tijdstip thuis was gekomen. Al eerder zou hij een liquidatiepoging overleefd hebben. Tevens zou hij samen hebben gewerkt in het milieu met een persoon die door de Kinahan-gang vermoord is. Hetgeen het geructencircuit op gang heeft gebracht.

Nederland

In dezelfde regio zijn recent aanhoudingen verricht in verband met een groot drugsonderzoek. Dat had een relatie met Nederland. Leden van een groepering gelieerd aan de zogeheten Kinahan-gang zouden op grote schaal cocaïne en geld hebben willen vervoeren van Ierland naar Nederland en mogelijk vice versa. Ook in Amsterdam zijn toen mensen aangehouden.

@backlink(167369)

Macht

Meath, een landelijk gebied vol historische monumenten. De ene dag heb je er nog nooit van gehoord. En nu is het ineens een lokale term die kort achter elkaar in de media opduikt. De Iers pers linkt deze liquidatie al aan de Kinahan-gang, vanwege de banden die het slachtoffer had in het milieu. Wellicht is daarmee 'voorzichtig' vast te stellen dat de Kinahan gang in dit deel van Ierland haar macht nadrukkelijk uitoefent?