Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pamfletten met onheilspellende teksten verspreid in Antwerpen

'Dood aan de informanten' staat erop. Het is een verwijzing naar diegenen in de onderwereld die met de politie zouden praten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Antwerpse onderwereldoorlog kent weer een nieuw, apart, hoofdstuk. In de straten van de Scheldestad zijn pamfletten gevonden met de bizarre kreet: 'Dood aan de informanten'. Er zou ook een naam op staan, die van Frank de Tank, een vorig jaar gearresteerde drugshandelaar.

Afzender

De voor- en achternamen van negen verschillende personen staan genoemd op de velletjes papier die her en der zijn verspreid. Het gaat waarschijnlijk om een honderdtal exemplaren. Alle namen verwijzen naar mensen in het drugsmilieu. Het vergt weinig verbeeldingsvermogen om te veronderstellen dat de afzender van deze pamfletten hen bestemeld als 'pratend met de politie'. De items zijn op allerhande plaatsen aangetroffen, tot in prullebakken aan toe. 

@backlink(168147)

Autobranden

De Gazet van Antwerpen meldt dat de namen op de lijst van de flyers allen betrokken zijn bij het dossier rond Frank ‘De Tank’ V., de voormalige beveiliger en autoraceliefhebber die drugshandelaar werd. Hij werd onlangs onder voorwaarden vrijgelaten (zie backlink). Verschillenden onder hen werden reeds het slachtoffer van autobranden en de appartementswoning van V. in Sint-Job-in-’t-Goor werd in februari 2016 met zware wapens beschoten.