Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Of je worst lust!

Het was weer zo'n belangrijk moment voor mannen die van goed vlees houden: de verkiezing van de beste grillworst van Nederland. Eén blik op de beste tien van Nederland maakt gelijk duidelijk dat je voor de beste worst niet in de stad moet zijn.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De grillworst van Slagerij Braamskamp uit Rolde is uitgeroepen tot 'De Beste Grillworst van 2018'. ‘Een verfijnde worst met een lekkere vleessmaak die volledig in balans is’, was het jurycommentaar over de winnende worst. Slager Han Braamskamp schaafde samen met zijn worstmakers Edwin Winkel en Martijn Blum een jaar aan het recept voor hij tevreden was. Dat recept geeft hij uiteraard niet prijs, hij wil alleen zeggen dat hij puur vlees met pure kruiden en niet teveel zout voor zijn worst gebruikt.

Een deskundige jury testte de tien finaleworsten die uit heen hele berg door Nederlandse slagers ingezonden worsten voor de grillworsttest werden ingediend. Alle worsten werden in de finalekeuring zowel koud als warm gekeurd. Daarbij werden de worsten beoordeeld op zaken als ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

De winnaars van Slagerij Braamskamp uit Rolde

Na die intensieve worstenkeuring eindigde na Slagerij Braamskamp uit Rolde Keurslager Rien Baas uit Leerdam op de tweede plaats. ‘Een gulle, rijke smaak, deze worst is af’, zo luidde het jurycommentaar. Keurslagerij Muilwijk uit Ameide behaalde de derde plaats in de verkiezing van De Beste Grillworst van 2018. ‘Echt een kwaliteitsworst’.

De andere zeven finalisten kregen geen plaats toegewezen, maar verdienden allemaal een eervolle vermelding. Als je deze lijst van tien bekijkt wordt inderdaad duidelijk dat de beste worst niet in de grote steden te vinden zijn, maar dat je voor goeie worst beter de de stad uit kunt gaan.

Naast de slagers uit Rolde, Leerdam en Ameide zaten namelijk Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel, Slagerij Lotgering uit Bunnik, Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht, Slagerij C. Verhoef uit Almere, Slagerij van de Weg uit Oosterwolde, Wilbrink Uw Slager uit Beekbergen, Slager Traiteur Thonny Teerling uit Bedum in de finale de verkiezing van De Beste Grillworst van 2018.

Zit jouw slagerij er bij?