Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama getuige van Marit-gate

Verslaggever Vico Olling maakt van dichtbij mee welke capriolen de blonde actrice buiten de rechtszaal doen belanden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Gisteren is het Holleederproces haar interessantste fase in gegaan. Zus Sonja Holleeder legde haar eerste verklaringen af. Ondertussen zette een zaalwacht actrice Marit van Bohemen buiten, omdat ze, tegen de regels van de extra beveiligde rechtbank in Osdorp in, opnames probeerde te maken van het stemgeluid van Sonja Holleeder. De actrice verklaarde later desgevraagd dat ze studeert op de rol van de 'zus van' voor een televisieserie.

Chef Misdaad

Panorama's eigen Chef Misdaad zit naast haar op het moment dat ze haar telefoon tevoorschijn haalt. Vico Olling doet verslag: 'Ze zat naast me. Ik herkende haar wel ergens van maar kon deze grote blondine niet meteen plaatsen. Waar ze voor werkte vroeg ik. Ze reageerde wat afhoudend. Hoe ze hier binnen kwam. Via RTL- en De Telegraaf's John van den Heuvel. Ik vroeg toen wanneer ik haar stukje kon lezen en stelde me voor. Ze noemde haar naam: “Marit.” Vrijwel gelijktijdig zei ze dat ze geen journaliste was maar iets anders. Ik zou het over twee maanden wel weten. Meer wilde ze er verder niet over zeggen. Daardoor wist ik het: ze was actrice. Ik keek nog eens goed naar haar gezicht en blonde haren en zei: “Weet je dat jij een heel goede Sonja Holleeder zou kunnen spelen?” Ze lachte en vroeg of ik alsjeblieft dit niet wilde publiceren. Ik zei geen 'ja' en geen nee maar een uurtje later werd ze verzocht de Bunker te verlaten omdat ze een geheime opname van de stem van Sonja Holleeder had gemaakt. Wat was er aam de hand? Het werd pauze en daarna kwam zij ergens anders op de publieke tribune terecht. Wat ik denk: Ze wilde heel graag de stem horen van Sonja Holleeder om zich voor te bereiden op die rol. Om die stem goed te kunnen bestuderen nam ze hem op. Dat werd vervolgens opgemerkt door de parketpolitie die toezicht houdt op iedereen die op de publieke tribune zit. Ik ben er daarom bijna honderd procent zeker van dat ze gewoon niet wist dat je geen opnames mocht maken.

Nu valt iedereen over haar heen omdat ze beter had moeten weten. Ik denk -juist door dit gedoe- dat ze een fantastische Sonja Holleeder in huis heeft.'

Acrreditatie

Later op de avond bereikt het bericht dat 'een actrice' een persaccreditatie heeft gekregen de landelijke media. Een aantal verslaggevers maakt zich hier bijzonder boos over.

 

Boetekleed

Marit Van Bohemen heeft ondertussen in het AD het boetekleed aangetrokken. Want naast dat bekend is geworden dat ze opnames maakte weten we nu ook dat 'ie er komt, de serie gebaseerd op het boek Judas van Astrid Holleeder die uit zal komen bij Videoland of RTL.

Veiligheid

En zo heeft de ene zus (Astrid Holleeder) de rechten verkocht van een boek waardoor de andere zus in de rechtszaal is 'gescreend' door een actrice; hoewel beide zussen gisteren via hun advocaat lieten weten tijdens hun getuigenissen liever 'niet hoorbaar' te willen zijn tijdens het proces. Getuigenverhoren die volgens de twee zusters van Holleeder beter achter gesloten deuren kunnen plaatsvinden in verband met hun eigen veiligheid. 

Entertainment en misdaad, al jaren goed voor een swingend huwelijk.

@backlink(169359)