Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rennende rukker krijgt twee maanden voorwaardelijk

De 35-jarige Artur Z., die ook wel bekend staat als de Rennende Rukker (niet te verwarren een Suske en Wiske-strip of met de Rijdende Rechter) heeft vandaag twee maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd gekregen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De rechter volgt hiermee de eis van de officier van justitie. Bovendien moet de rukker één van de slachtoffers een schadevergoeding van €250,- betalen. De advocaat van Z. kan vooral dat laatste niet waarderen. Hij vindt het bedrag te hoog en verwijt de rechter dat deze teveel meegaat in de ophef. “De uitspraak vind ik niet passen bij de feiten waarvoor cliënt is veroordeeld,” zo laat de advocaat weten aan NH Nieuws.

Ophef

De Rennende Rukker zorgde voor veel opschudding in IJmuiden in de zomer van 2015 toen hij in korte tijd verschillende keren toesloeg. Hij liet regelmatig zijn broek zakken voor de ogen van nietsvermoedende vrouwen. Vervolgens begon hij luid kreunend aan zijn staafmixer te hengelen, vlak voor de ogen van zijn slachtoffers. Wanneer deze dames probeerden weg te rennen, rende de man al masturberend achter hen aan, zodoende zijn bijnaam.

De Rennende Rukker sloeg verschillende keren toe en kon lange tijd met zijn wandaden wegkomen, totdat een slachtoffer hem herkende in de supermarkt. Een medewerker van de winkel wist Z. vervolgens vast te houden waarna hij werd overgedragen aan de politie. De vrouw die de Rennende Rukker herkende sloeg de man een paar dagen eerder toen ze hem betrapte een bloedneus.

De rennende rukker is een man uit Polen zonder vaste woon- of verblijfplaats.