Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gaan afleveringen van seizoen acht van Game of Thrones écht twee uur duren?

We moeten nog een tijd wachten totdat we weer nieuwe afleveringen kunnen bewonderen, maar de speculaties over het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones zijn alweer begonnen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Als echte fans waren we natuurlijk al flink aan het balen door het eerdere nieuws dat het laatste seizoen maar uit zes afleveringen bestaat. Daarmee is het meteen het kortste seizoen ooit van de HBO-hitserie. Maar die teleurstelling kunnen we alweer een beetje laten varen, want volgens de geruchten worden het namelijk zes mega-afleveringen. Tenminste dat is het gerucht dat op dit moment circuleert.

Twee uur

De finale van seizoen zeven was al 81 minuten lang. Voor seizoen acht zal dat de norm worden en kunnen afleveringen zelfs 120 minuten worden! Dus kan iedereen straks rustig achterover leunen nadat de chips en bier zijn ingeslagen en een volle avond genieten van Jon Snow, Daenerys Targaryen en Tyrion Lannister. Toch zijn we vooral benieuwd wie nou uiteindelijk de Iron Throne zal bestijgen. 

@backlink(168257)

Monumentaal

De acteurs van Game of Thrones praten weleens hun mond voorbij en lijken de berichten inmiddels ook te bevestigen. Zo vertelt John Bradley die in de serie Samwell Tarly speelt: "Het laatste seizoen wordt echt monumentaal op gebied van schaal en draagwijdte." Toch brengt de eindverantwoordelijke wat betreft programmering bij HBO Casey Bloys een nuance aan: "De uiteindelijke lengte van de afleveringen zal afhangen van de final cuts door programmamakers David Benioff en D.B. Weiss. We gaan af op waar zij blij mee zijn en wat zij nodig hebben om er een succes van te maken.” En dus bepalen eigenlijk gewoon de regisseurs hoe lang de afleveringen worden. Drie uur per aflevering dan wellicht?