Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lugubere zak met afgehakte handen in Rusland gevonden

De vondst werd gedaan in de stad Tsjabarovsk, zo’n 30 kilometer van de Chinese grens.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Een zeer lugubere vondst in Rusland. In het oosten van Siberië is een zak met 54 afgehakte handen gevonden, aan de oever van de rivier Amoer. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Raadsel

De vondst werd gedaan in de stad Tsjabarovsk, zo’n 30 kilometer van de Chinese grens, op een plek waar veel gevist wordt. In de zak zaten 27 paar handen. Hoe de lichaamsdelen daar terecht zijn gekomen is een raadsel. Eén van de theorieën is dat het handen betreft die afkomstig zijn uit een medisch lab. Op één van de handen zouden nog verse dna-sporen zitten, zo meldt NOS. De vondst van plastic schoenhoezen in dezelfde zak staaft dat idee. In ziekenhuizen lopen artsen en verplegers zoals bekend vrijwel altijd met zulke stofbeschermers rond.

Social media

Op social media speculeren mensen over mogelijk het werk van een maniak. Ook daar vermoeden mensen dat het hier gaat om handen die ooit verwijderd zijn van anonieme lichamen die dood werden aangetroffen en nooit geclaimd zijn door familie of andere bekenden. Dat wordt vaker gedaan in Rusland bij de vondst van anonieme lijken, zodat er in de toekomst vingerafdrukken kunnen worden afgenomen. Waarom de vingerafdrukken niet in een database staan is niet helemaal duidelijk.