Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het bizarre voetbalweekend: pistolen, klappen en schwalbes

Elke maandag neemt Panorama het voetbalweekend onder de loep. Wij zetten de meest rare momenten op een rijtje.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Komt dat schot!

In Griekenland ontstond er een flinke rel tijdens de wedstrijd tussen Paok Saloniki en AEK Athene. In de laatste minuut van de wedstrijd werd er een goal afgekeurd van de thuisploeg. Dit tot woede van voorzitter Ivan Savvidis, die met een pistool het veld op kwam om verhaal te halen bij de man met fluit. ‘Het is gedaan met jou als scheidsrechter’, zou de man hebben geroepen, waardoor de leidsman en zijn assistenten de kleedkamer zijn ingevlucht. De boze voorzitter werd afgevoerd. Dit verhaal krijgt vermoedelijk nog een staartje, omdat wapenbezit in Griekenland verboden is. Overigens is er al een arrestatiebevel tegen de voorzitter uitgegeven. Niet vanwege zijn geweer, maar vanwege het betreden van het veld.

Pets invasion

Wanneer je het veld opstormt is het voor je eigen veiligheid wellicht beter om daar ook te blijven. Hoewel je te maken krijgt met boze autoriteiten en een megaboete, word je in ieder geval niet in elkaar geslagen. Dat is de wijze les die deze West Ham Unitedsupporters hebben geleerd.

Spokie Verhulst

Dat je als keeper altijd moet blijven opletten, zagen we een aantal weken geleden toen de doelman van Duisburg wat aan te drinken was toen de goaltune door het stadion galmde. Het bleek echter geen doelpunt en het spel ging door, waardoor de tegenstander eenvoudig kon scoren. Keeper Hobie Verhulst van FC Volendam overkwam ongeveer hetzelfde. Terwijl hij zijn muur nog aan het goed zetten was, nam NEC-speler Arnout Groeneveld een vrijetrap. Verhulst zal voortaan wel uitkijken als hij een muurtje aan het metselen is.

? | Arnaut Groeneveld verrast Hobie Verhulst volledig.#necvolhttps://t.co/yHbY3fBxN1 pic.twitter.com/gQ8g61hsRT — FOX Sports (@FOXSportsnl) March 9, 2018

@backlink(169853)

Hoofdpijn

Simone Zaza is nu al de winnaar van de titel schwalbekoning van het jaar. De Italiaan in dienst van Valencia probeerde zijn eigen hoofd te laten raken door de elleboog van een tegenstander. Dat mislukte, wat pijnlijke beelden opleverde.

Hand van god

Vorige week overleed Fiorentina-voetballer Davide Astori in zijn slaap aan een hartaanval. En hoewel zoiets verschrikkelijk erg is, gaat het leven gewoon door. Zo ook voor de voetballers van de club die dit weekend moesten aantreden tegen Benevento. Het werd een gedenkwaardige wedstrijd met een prachtig afscheid voor de aanvoerder. Uitgerekend zijn vervanger, Victor Hugo, scoorde de winnende treffer. Toch een teken van boven?