Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Duitse politie doet reeks invallen bij leden 'Osmanen boksclub'

Het federale ministerie heeft de politie in Noord-Rijnland-Westfalen gevraagd om te helpen bij het onderzoek tegen de Germania Ottomans boxing club.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De Duitse politie heeft vannacht doorzoekingen gedaan in de woningen van een groot aantal personen, in gemeentes als Essen, Duisburg, Herten, Hilden, Bergisch Gladbach, Köln, Bottrop, Stuttgart, Gelsenkirchen, Marl, Bochum, Recklinghausen, Plettenberg Werdohl, Lüdenscheid, Witten, Bergneustadt, Wuppertal, Radevormwald en Siegen. Onderzoeksdoel zijn de activiteiten van de leden en aanhang van de 'Ottoman Germania Boxing Club', een vechtsportvereniging die evenwel als 'Rockerclub' bestempeld wordt, ofwel een Rockerähnlichen zoals dat de Duitsers dat zeggen. 

Misdaadpad

Het Duitse federale ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de politie in deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen, Hessen en Baden-Wuerttemberg gevraagd om te helpen bij het onderzoek tegen de club. De maatregelen dienen om de clubstructuren en clubactiviteiten te doorgronden. Het gaat 'niet' om het afdwingen van een verbod.

Het spreekt voor zich dat de Duitse federale autoriteiten ervan uitgaan dat de clubleden zich op het misdaadpad begeven.

@backlink(159861)

Special forces

De Osmanen-club heeft een Turkse achtergrond. Het onderzoek staat onder leiding van het hoofdbureau van politie Essen. Bij een aantal van de in totaal 41 invallen gebruikte de politie 'special forces', ofwel tot de tand bewapende arrestatieteams, uit angst dat de rocker zich zouden verzetten. Vanmorgen 9.00 uur lokale tijd waren de doorzoekingen nog aan de gang. Het is een van de grootste Rockerrazzia's van de laatste tijd.