Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rechters in zaak Klaas Otto niet gewraakt

Wrakingskamer boog zich over verzoek advocaat Louis de Leon omdat zijn cliënt er volkomen doorheen zou zitten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In het bijzijn van Klaas Otto zelf heeft de wrakingskamer vanmiddag een beslissing genomen over de gevraagde wraking van de rechters in de strafzaak waarin Otto terecht staat. Het besluit luidt dat de rechtbank door man met de behandeling van deze zaak. Volgens de wrakingskamer is er geen reden om aan te nemen dat de rechters in deze zaak bevooroordeeld zijn.

De vraag is of Otto's advocaat nog door gaat. Hij heeft eerder aangekondigd zijn taken neer te leggen als de zaak op deze basis doorgang zou vinden.

Ingestort

De rechters in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam begonnen vandaag met de beslissing op de vraag of de zaak gewoon doorgang kon vinden. Eind vorige week had advocaat Louis de Leon verzocht om een schorsing van de zaak, zodat Otto tijd zou hebben om op advies uit te zieken. De ex 'generaal' van No Surrender MC zou zijn ingestort. Dit omdat de omstandigheden in de gevangenis hem zwaar vallen.

De rechtbank besloot dat het proces doorgang moest vinden en daarop wraakte Louis de Leon de rechters.

@backlink(169835)

Maffiamaatjes

Overigens stond ook de advocaat van Otto's medeverdachte Janus de V. op het punt dat de wraking gerechtvaardigd zou zijn, omdat er een doktersadvies zou liggen. Advocaat Robert van 't Land nam dan ook het woord tijdens de behandeling van het wrakingsverzoek.

Mr. Louis de Leon schoot tijdens de behandeling van dat verzoek behoorlijk uit zijn slof nadat het OM de opmerking maakte dat de wraking onderdeel van een vertragingstactiek zou zijn, zoals die gebruikelijk is in de wereld van de georganiseerde misdaad. "We worden hier neergezet als maffiamaatjes en consigliere? We staan voor de belangen van de verdachten."

Omstreekt half drie verdween de wrakingskamer om te besluiten over het verzoek tot wraking.