Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

1 op de 3 Nederlanders heeft serieuze geldzorgen

Een derde van alle Nederlanders maakt zich wel eens zorgen over zijn of haar financiële situatie, zo blijkt uit onderzoek van de Volksbank, dat de financiële weerbaarheid van Nederlanders meer aandacht wil geven.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Barometer

De Volksbank onderzoekt de financiële weerbaarheid van Nederlanders met de 'Barometer Financiële Onbezorgdheid', waarvoor het samen met onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen een meting deed onder 1371 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De onderzoekers keken daarbij naar opleidingsniveau, hoogte van het inkomen, leeftijd, woonsituatie en geluksgevoel.

Geldzorgen

Uit de eerste meting blijkt dat 34 procent van de Nederlanders weleens bezorgd is over zijn of haar financiële situatie en dat een kwart het zelfs vervelend vindt om bankafschriften te openen. Een groter deel van de lageropgeleiden (37 procent) kampt met geldproblemen in vergelijking met mensen met een hoger opleidingsniveau (29 procent). Ook maken huurders zich vaker zorgen om hun financiën (44 procent) dan woningeigenaren (30 procent).

Geldzorgen in Nederland
Houd jij ook aan het einde van je geld altijd nog een stukje maand over?

Pensionado's

Leeftijd speelt eveneens een rol. Nederlanders boven de 66 jaar maken zich het minst zorgen om hun financiën (29 procent), terwijl mensen tussen 26 en 35 jaar zich verreweg het meest zorgen maken (40 procent). Volksbank-ceo Maurice Oostendorp is in gesprek met onze collega's van RTL Nieuws verbaasd over de bevindingen. "Voor een land als Nederland is het eigenlijk ongelofelijk dat financiële bezorgdheid aan de orde van de dag is voor meer dan een op de drie mensen," zegt hij. De bank ziet het als missie om klanten te helpen 'financieel onbezorgder' te worden.

@backlink(169989)