Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wéér een seksschandaal bij hulporganisatie Oxfam

Oxfam is wéér getroffen door een seksschandaal dat plaatsvond op Haïti. Een hooggeplaatste medewerker bleef ondanks het betalen van minderjarige vrouwen in ruil voor seks jarenlang gewoon aan het werk.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Mutiku

Uit een intern rapport van Oxfam dat het Britse The Times kon inzien blijkt dat de hulporganisatie beschuldigingen van seksuele intimidatie rond Raphael Mutiku, een Keniaanse Oxfam-medewerker die de installatie van watervoorzieningen leidde na de verwoestende aardbeving in Haïti in 2010, bewust onder de pet heeft proberen te houden. Het was de toenmalige Oxfam-directeur in Haïti, de Belg Roland Van Hauwermeiren, die zijn collega al die tijd de hand boven het hoofd hield.
@backlink(169989)

Leed op Haïti
Tot de dag van vandaag is het leed op Haïti groot.

Verontschuldigingen

Oxfam heeft inmiddels bevestigd dat de beslissing om Mutiku niet te ontslaan werd genomen door de Belg Roland van Hauwermeiren, de gevallen topman van Oxfam die zelf ook onlangs in het nieuws kwam door een seksschandaal. "Het gedrag van sommige voormalige Oxfam-leden die werkten in Haïti na de aardbeving in 2010 was compleet onaanvaardbaar,” zo stelt een woordvoerder van de hulporganisatie in een reactie op de nieuwe aantijgingen. "We verontschuldigen ons voor wat is gebeurd. De beslissing om Raphael Mutiku in 2010 niet te ontslaan, was fout." Mutiku zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Nederland helpt Haiti
Hoeveel van dit geld werd gebruikt voor het organiseren van seksfeesten op Haïti?

Nederland

Sinds de eerste berichten over seksfeesten met lokale minderjarige prostituees op het door de vernietigende natuurramp totaal verwoeste Haïti naar voren kwam is er veel kritiek op Oxfam. Vlak na de die ramp in 2010 ging er zo'n 8,3 miljoen euro aan giften van vrijgevige Nederlanders naar de verzamelde hulporganisaties waartoe ook Oxfam behoort. Geld dat gedoneerd werd voor de wederopbouw van het land, maar dus blijkbaar ook voor totaal andere en meer duistere doeleinden is gebruikt...
@backlink(169991)