Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

UCI-voorzitter: 'Froome schorsen vóór de Giro gaat niet gebeuren.'

Er komt nog geen einde aan de dopingaffaire rond Tour de France-winnaar Chris Froome. UCI-voorzitter David Lappartient ziet een schorsing voor aanvang van de Giro d'Italia voor de renner van Team Sky sowieso niet gebeuren.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Gazzetta dello Sport

Er komt voorlopig nog geen einde aan de affaire rond Chris Froome, zegt UCI-voorzitter David Lappartient. Hij ziet een schorsing voor aanvang van de Giro d'Italia niet gebeuren. Dat zei de Fransman tegen La Gazzetta dello Sport. "Wanneer de affaire eindigt? Ik weet het eerlijk gezegd niet, maar ik hoop zo snel mogelijk.

@backlink(170119)

Hoop

Onze collega's van WielerRevue ontdekten de uitspraak toen ze de Italiaanse krant onder de ogen kregen. Lappartient: "Ik heb eerder de hoop uitgesproken dat het voor de Giro d'Italia allemaal uit de lucht zou zijn, maar dat is niet meer mogelijk." Wel zegt de UCI-president er alles aan te doen om de berechting van Froome zo snel mogelijk te laten verlopen.

@backlink(169757)

Vuelta

De Britse viervoudig Tour-winnaar won vorig jaar ook voor het eerst de Vuelta a España, maar na afloop werd bekend dat er na de 18de Vuelta-etappe sporen van Salbutamol in zijn urine waren gevonden. "Het is wenselijk voor Chris zelf, voor Team Sky, voor koersorganisatoren en de UCI dat deze zaak zo snel mogelijk is opgelost", gaat Lappartient verder. "Maar het gaat ook om technische zaken. Het is een lange procedure waarbij veel documenten bestudeerd moeten worden. Beide partijen hebben sterke advocaten en ik mag ook niet te veel over de zaak zeggen."

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin neemt het in de Giro waarschijnlijk gewoon op tegen Chris Froome.

Dumoulin

Alles wijst er dus op dat Froome op 4 mei in Jeruzalem aan de start van de Giro d'Italia staat. Daarvoor ontvangt de Brit van de Israelische staat overigens 2 miljoen euro. Wat onze eigen Nederlandse trots, regerend Giro-winnaar Tom Dumoulin krijgt om aan de start te verschijnen en hoe hij tegen het meedoen van Froome aankijkt is nog niet duidelijk. Wordt vervolgd...