Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie vraagt aandacht voor liquidatie Henk Baum

De politie besteedt maandagavond in Bureau Brabant aandacht aan de gewelddadige dood van de 51-jarige Henk Baum in Schaijk. Ze tonen daarbij onder andere een foto van de auto die mogelijk door de dader(s) is gebruikt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Er leven nog veel vragen rondom het overlijden van Henk Baum, die donderdag werd doodgeschoten onder een 'ecoduct' aan de Rijksweg in Schaijk. De politie kreeg tot nu toe al zeker tien tips binnen in het onderzoek. Vanavond wordt de auto van de schuttersploeg getoond op televisie bij Bureau Brabant. In de buurt van de plek waar de auto met het slachtoffer werd gevonden trof de politie een donkere Ford aan die mogelijk door de dader of daders is gebruikt. Daarmee staat zo goed als vast dat Baum bij een 'criminele afrekening' om het leven is gekomen.

Oud metaal

Baum had een autobedrijf, vermoedelijk in Oss en verkocht occasions. Vrijdagmorgen is het sporenonderzoek naar zijn dood in het nabijgelegen Schaijk afgerond. Op dit moment spreekt de politie met familie, vrienden en kennissen van het slachtoffer. 

Getuigenoproep

Donderdag deed de politie al een uitgebreide getuigenoproep en vrijdagmiddag rond 15.00 uur lieten twee rechercheurs voorbijgangers bij het ecoduct op de parallelweg stoppen om te vragen of ze iets hadden gezien.

De politie schrijft: "Langs de plek waar Baum is gevonden komt veel verkeer. Het is heel goed mogelijk dat mensen rond 15.00 uur iets hebben gezien dat verband kan houden met de zaak. Henk Baum reed in een opvallende, lichtgrijze Porsche Panamera. Er zijn mogelijk automobilisten, fietsers, voetgangers of andere passanten die iets opvallends hebben gezien of mogelijk meer weten."