Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wethouder opgestapt na uitlekken sekschat met minderjarig meisje

De Amstelveense wethouder Jeroen Brandes stapte vrijdag op vanwege ‘zwaarwegende ‘persoonlijke redenen’. Nu blijkt het dat het over een sekschat met een zestienjarig meisje ging.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Die informatie staat in een brief van burgemeester Bas Eenhoorn van Amstelveen aan de gemeenteraad die in handen is gekomen van Het Parool. Hij had ‘laakbaar chatcontact met een zestienjarig meisje’ is in de brief geschreven. Verder staat er volgens de krant te lezen: "Op zich, om met de advocaat van oud-wethouder Brandes te spreken, is een dergelijk contact met een zestienjarig meisje niet strafbaar, Maar het is in geen enkel opzicht acceptabel."

Het is extra pijnlijk aangezien Brandes jeugd en jeugdzorg onder zijn hoede had als werk. Daarnaast was hij tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor de PvdA. Hoewel hij daarvoor net is gekozen, heeft hij zich teruggetrokken. Het meisje, dat inmiddels meerderjarig is, is vorige week met een belastende verklaring naar de burgemeester van Amstelveen gestapt. Ze heeft inmiddels ook aangifte gedaan.

Tussen 2006 en 2014 was Brandes directeur van het Kinder Kook Café van BSO Vondelpark en verenigingsleider van de KNVB in de regio Amsterdam. Amstelveen gaat verder onderzoek doen of er meer klachten tegen de oud-wethouder zijn.