Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Penningmeester Wim van der P. wist niets van drugslab

CDA-penningmeester uit Leende zegt aan de rechtbank nog altijd niet te kunnen bevatten dat bij hem op het erf een van de grootste drugslabs ooit is aangetroffen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Misschien komt hij er mee weg. De penningmeester van de lokale CDA in Leende - Wim van der P. - staat vandaag voor de rechter in Den Bosch. Hij wordt ervan verdacht een van de grootste drugslabs ooit op zijn grond te hebben gestald. Daarbij zou hij hebben meegewerkt aan het buiten het zicht houden van alle illegale activiteiten.

@backlink(159751)

Wietkwekerij

Bij Van der P. op het terrein is eerder - in 2012 - een wietkwekerij aangetroffen. Dat maakt hem natuurlijk dubbelverdacht. Eind 2016 komen de eerste signalen binnen dat het wederom mis is bij Van der P. op het terrein, een groot industrieel perceel aan de rand van het Brabantse dorp Leende. Er is namelijk sprake van een bijzonder hoge hoeveelheid stroomafname. 

Kookopstelling

Het lab dat de politie in februari 2017 bij hem in Leende aantreft is goed voor vele tientallen miljoenen aan omzet. Er ligt voor veertig miljoen aan pillen en poeders. En genoeg grondstoffen om nog eens 6.000 kilo synthetische drugs te maken. De door een zekere 'Pieter' gehuurde ruimte is opgedeeld in vijf afdelingen, allemaal propvol drugsproductie-spullen. In 'Kamer 5' staat de kookopstelling met alle mixers, maatbekers, kolven, trommels en kabels, de plek waar de drugs worden gefabriceerd. Veel materialen zijn licht ontvlambaar en vormen een gevaar voor de volksgezondheid. 

Ook zijn rondom het lab camera's geplaatst om passanten te screenen, en is er een aarden wal neergezet, om 'pottenkijkers' weg te houden.

Vakantie

De verhuurder van caravanstallingen - zoals hij zichzelf omschrijft - nam vanmiddag rond de klok van enen gespannen zitting in het strafbankje van de rechtbank in Den Bosch. Hij stelt nooit iets te hebben geweten van een of ander drugslab. En 'vermoedt' dat de grondstoffen en apparatuur zijn geplaatst in periodes dat hij met zijn familie op vakantie was. En tja, in de periode dat het lab vol in werking moet zijn geweest kwam Wim niet meer zoveel op dat deel van zijn loodsenterrein, want in de winter ligt de caravanverhuur toch stil.