Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Voetbal Inside gaat naar Veronica'

De transferperiode in het voetbal breekt pas aan in juni, maar nu is al de meest opvallende aankoop bekend gemaakt. Voetbalprogramma Voetbal Inside wordt overgenomen door John de Mol.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee stappen over naar Talpa, meldt het AD. Het bedrijf van John de Mol is eigenaar van SBS, Net 5 en Veronica. Op laatstgenoemde zender zal het programma worden uitgezonden op dezelfde tijd als RTL 7 het nu uitzendt. Het programma krijgt hoogswaarschijnlijk wel een andere naam, omdat De Mol niet de rechten voor de naam opkoopt. De inhoud blijft wel hetzelfde: praten over voetbal, maar vooral over actuele gebeurtenissen.

De stap is, naast waarschijnlijk een flinke salarisverhoging, interessant omdat Veronica de rechten heeft van de Champions League en de oefenwedstrijden van het Nederlands Elftal. Dat betekent wellicht wat minder gelach om gestuntel en wat meer bewondering voor goede voetballers door de meest kritische analisten van Nederland. Overigens weet Van der Gijp nog niets van de eventuele overname. Hij bevestigt tegen de RTL dat hij van de gesprekken weet, maar dat de onderhandelingen door Derksen en Genee worden gedaan.