Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Forse straffen geëist in liquidatiezaak Zeynel

De verdachten hoorden door de OvJ gevangenisstraffen geëist worden van 25 jaar tegen Leon N. en 22 jaar tegen Mohamed H. voor de moord op zakenman Zeynel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Zakenman Zeynel werd juni 2016 dood gevonden in Leiden. Nog altijd is het een mysterie waarom hij dood moest. Vandaag klonk de strafeis tegen de twee verdachten in deze zaak, aan de rechtbank van Den Haag. De OvJ eist gevangenisstraffen van 25 jaar tegen Leon N. en 22 jaar tegen Mohamed H. voor de moord op Zeynel.

Caddy

De verdachten nemen Zeynel te grazen op 14 juni '16 aan het eind van de middag als hij terugkomt van een gang naar een winkelcentrum in Leiden om boodschappen te doen. De moordenaars rijden in een zwarte Volkswagen Caddy. Die verruilen ze na de schietpartij voor een scooter. De schutter was volgens het Officier van Justitie Leon N. Mohamed H. bestuurde de gestolen Caddy.

Ontkenning

Het tweetal Leon N. en Mohamed H. werd een maand na de moord aangehouden. Ze hebben altijd ontkend achter de liquidatie te zitten. 

Volgens de Officier van Justitie heeft Leon N. anderhalf jaar gewacht met het geven van een verklaring voor zijn aanwezigheid in Leiden. Die verklaring noemt de OvJ onwaarschijnlijk. Leon N. wisselde meermalen van kleding, terwijl hij naar eigen zeggen slechts een scooter kwam kopen. De OvJ ziet dat als vermommen

Drugs

Ook de verklaringen waarmee Mohamed H. kwam, na 1 jaar en 8 maanden, vindt het OM niet geloofwaardig. Zo zei hij dat drugs goedkoper waren in Leiden. "Klopt niet," zegt de Officier van Justitie. "Hij had vaste dealers in Zaandam en Amsterdam." En zo vocht de officier wel meer verklaringen van de verdachten aan. Over twee weken volgt de uitspraak.