Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit weten we nu over de Youtube-schutter

De vrouw die vier mensen neerschoot op het hoofdkantoor van Youtube, is de 29-jarige Nasim Najafi Aghdam uit San Diego. Ze was boos omdat haar kanaal volgens haarzelf werd gecensureerd door het bedrijf.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Aghdam, die de nickname Nasime Sabz gebruikte, was bodybuilder en veganist. Ze was in conflict met Youtube omdat ze vond dat het bedrijf censureerde, dictatoriaal was en haar niet betaalde. De vrouw was door haar familie als vermist opgegeven voordat de schietpartij plaatsvond.

In verschillende video’s die ze maakte liet ze zich kritisch uit over de vrijheid van meningsuiting in het algemeen. Ze vond dat het niet bestond in het westen. Daarin quotte ze zelfs Hitler volgens het Amerikaanse NBC: “Maak de leugen groot, maak het simpel, blijf het herhalen en dan gelooft iedereen het.”

@backlink(170403)

Haar video's vooral absurdistisch. Zij photoshopte zichzelf naast dieren en daarnaast maakte ze ook tutorials voor bodybuilding. Ook kwam ze in eerdere filmpjes al op voor dierenrechten. Haar accounts op Youtube en Instagram zijn inmiddels offline gehaald.

Slachtoffers

Tijdens haar actie op het hoofdkantoor schoot ze drie mensen neer. Eén daarvan ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis en de andere twee zijn buiten levensgevaar. De vrouw pleegde zelfmoord na haar actie. Hoewel er eerst geruchten gingen over een ruzie in de relationele sfeer, blijkt dat niet zo te zijn. De schutter kende de slachtoffers niet, meldt de politie nu.