Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ex-vriendje Graciëla Gomes bereid te verklaren

Gaat Gilroy de J. een bekentenis afleggen?

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Via het AD lezen we het bericht dat de ex-vriend van Graciëla Gomes Rodrigues bereid is een verklaring af te leggen bij de politie. Gilroy de J. (32) wordt ervan verdacht haar te hebben vermoord en hij wil nu zijn verhaal vertellen. Dat liet zijn advocaat gisteren weten op een regiezitting aan de rechtbank van Rotterdam.

Krabbeplas

Het lichaam van de 21-jarige Graciëla Gomes Rodrigues werd op 22 september vorig jaar gevonden bij de Krabbeplas in Vlaardingen. Haar ex-vriend kwam meteen in beeld bij het onderzoek. Hij werd kort na de vondst van haar lichaam vast gezet. Hij wordt door de politie ervan verdacht haar te hebben doodgestoken.

Uit onderzoek is gebleken dat hij die nacht samen met Graciëla is geweest. Ondanks herhaaldelijke pogingen hem te horen heeft hij na maanden voorarrest nog geen verklaring willen afleggen.

@backlink(170483)

Zwijgen

Het zwijgen zou op advies van zijn advocaat zijn geweest. Daar lijkt nu verandering in te komen. Volgens de advocaat wil De J. het negatieve beeld rechtzetten dat door afgeluisterde gesprekken in de gevangenis over hem is ontstaan.

Het is nog niet duidelijk of hij een bekentenis gaat afleggen. Zijn advocaat wil daar niets over kwijt. Eind deze maand wordt Gilroy in het Pieter Baan Centrum onderzocht. De zaak kan naar verwachting in de zomer inhoudelijk worden behandeld, zo werd gisteren duidelijk.

Hekje

Bij een eerdere regiezitting in deze zaak sprongen kennissen van het slachtoffer over een hekje dat de zittingszaal afscheidt van de publieke tribune. Daarna werd de verdachte belaagd. Reden om de zittingen in deze zaak sindsdien in de extra beveiligde zaal van de Rotterdamse rechtbank te laten plaatsvinden.