Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tv-programma Utopia start opnieuw

Goed nieuws voor de fans van Utopia, slecht nieuws voor de rest van Nederland. De realitysoap gaat toch door, ondanks dat er berichten waren dat het zou stoppen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In Utopia proberen kandidaten hun ideale samenleving op te bouwen. In praktijk leidt dat door weinig doen en veel conflicten. Het publiek smult ervan, want dagelijks kijken er 600.000 mensen naar het programma dat is ontwikkeld door John de Mol.

@backlink(170487)

Eerder leek het er op dat het programma van de buis moest verdwijnen omdat de grond waar het programma op werd gemaakt niet meer gehuurd kon worden. Samen met de gemeente Hilversum heeft SBS een nieuw stuk land kunnen vinden waar de show alsnog kan doorgaan.

Opnieuw

Er gaat wel het een en ander veranderen in de nieuwe serie. Zo begint het programma van grond af aan. Letterlijk, want de kandidaten krijgen een paar planken, geld en een mobiele telefoon die ze mogen gebruiken om van het braakliggend terrein een nieuwe samenleving te bouwen. Maar vijf kandidaten worden in het begin toegelaten. Dit kunnen nieuwe mensen zijn, maar ook oud-deelnemers die in de eerste serie zaten. Utopia 2 is vanaf 4 juni te zien op SBS 6.