Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twee verdachten opgepakt voor liquidatie Alexander Gillis

Onderzoek lag stil. Maar in januari kwam er nieuwe info naar voren uit de pgp-databank.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Vrij onverwacht deelt de politie vandaag mee dat er twee man zijn opgepakt voor de criminele afrekening op Alexander Gillis, in Zaandam, in 2014. Deze Noordhollandse crimineel werd destijds zwaargewond aangetroffen op de Troelstralaan. Reanimatie mocht niet meer baten.

Zoekrichting

Recherche in Amsterdam-Amstelland is destijds een grootschalig onderzoek opgestart. Maar dat liep een jaar later dood. Er was geen 'zoekrichting' meer, zo zegt de politie nu. Recent kwam er nieuwe informatie naar voren uit het pgp-data-onderzoek. De politie beschikt sinds grofweg een jaar over gegevens uit gekraakte Blackberry-telefoons, zoals die door diverse telefoonaanbieders zijn verstrekt aan criminele klanten. De bekendste daarvan is Ennetcom. 

De Troelstralaan februari 2014, Zaandam.

 

Purmerend

De verdachten die nu vast zitten zullen overmorgen worden voorgeleid aan de rechter commissaris. Het gaat om een man uit Amsterdam en een man uit Purmerend. Ze zijn in Houten en Purmerend aangehouden. Oorspronkelijk had de politie een ander verdachte in beeld, een Iraniër. Maar die is in 2015 doodgeschoten. Wat zijn rol is geweest moet blijken uit de eerste regiezittingen in deze zaak.

@backlink(170599)

Redouan Boutaka

Alexander Gillis was een van de hoofdrolspelers in het Amsterdamse Mocromaffiamilieu. Hij zou een opvallende rol hebben gespeeld bij de liquidatie op Redouan Boutaka, in 2013. Daarbij zou hij bezoekers van een shishalounge 'in bedwang' hebben gehouden, zodat een schutter zijn werk kon afmaken. Hij is ook in verband gebracht met andere geweldsincidenten.