Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bewezen: als het zonnig is heb je meer kans op seks

Onze interesse in seks gedurende het jaar niet helemaal constant. Het gedrag tussen de lakens verschilt van seizoen tot seizoen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Meerdere studies hebben aangetoond dat er in de zomer globaal sprake is van een toename in seksuele interesse en activiteit. Google analyseert constant de zoektochten van de online surfer en publiceerde in 2013 een studie in de Archives of Sexual Behavior. Het bleek dat zoektochten naar porno in de zomer toenamen, zoektochten naar prostituees en bordelen toenamen en dat online dating in de zomer eveneens toenam. Nu de lente van start gaat, we de eerste rokjesdag doorgekomen zijn en we weer vaker buiten komen beginnen de positieve effecten toe te nemen.

@backlink(170631)

Niet alleen online is er een toename in sexuele activiteit, ook fysiek gaat men daadwerkelijk sneller aan de slag. Zo bleek uit een survey dat mensen zelf toegeven in de zomer meer zin in sex te hebben, de verkoopcijfers van condooms schieten omhoog, meer tieners worden ontmaagd en SOA-klinieken draaien in de zomer overuren. Helaas blijkt het dat er in de zomer dan ook meer SOA's ontdekt worden.

Waarom willen we meer seks als de zon schijnt?

Maar waarom dan? Waarom hebben we in de zomer meer (zin in) seks? Dit heeft te maken met biologische, psychologische en sociale factoren. Zo maken onze hersenen in de zomer, dankzij het lange daglicht, meer serotonine (oftewel het gelukshormoon) aan wat een stofje is waar we ons goed van gaan voelen. En als we ons goed voelen krijgen we meer zin in seks. Niet voor niets geven antidepressiva een boost aan ons serotonineniveau.

We zijn dus gelukkiger dankzij de zon maar dankzij de serotonine krijgen we ook meer zin om wat te ondernemen. Daarnaast is het lekker weer dus gaan we er massaal op uit. Zodoende komen we vaker in sociale situaties terecht waarin het waarschijnlijk is dat we nieuwe mensen leren kennen, iets wat op zijn beurt weer vaker tot nieuwe relaties, dates en one-night-stands leidt. Hier komt het psychologische element in beeld want uit al deze leuke dingen halen we een zekere mate van voldoening wat ons weer in de stemming brengt om meer seks te hebben. De Exication Transfer Theory haakt hierop in, sommige psychologen beweren dat de opwinding die je krijgt uit het ene invloed heeft op je opwinding om het andere. Zo kan de opwinding die je krijgt na het surfen, voetballen of bergbeklimmen jouw seksuele opwinding een impuls geven. Het is dan ook een aanrader om tijdens een date iets te doen wat opwinding met zich meebrengt. Een stevig ritje in een achtbaan kan tot een stevig ritje in bed leiden.

Stress en het libido

Ten slotte heb je in de zomer meer vrije tijd, minder stress (stress is een libidokiller), is iedereen schaarser gekleed en zijn krijgen we veel nieuwe impulsen binnen. Dit alles geldt voor zowel mannen als vrouwen. Sla als je deze zomer dus gewoon je slag, je bent niet de enige die er zin in heeft.

Dit bercht verscheen eerder op Playboy.nl.