Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Commissaris ontslagen na misbruik politiegeld

De Amsterdamse commissaris Ad Smit is vandaag door de politie ontslagen. Volgens hen heeft hij zijn functie misbruikt om extra’s te regelen voor zijn familie die hij de politie liet betalen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Tickets

Tussen 2009 en 2015 gebruikte hij geld uit de kas van de politie om honderden tickets voor voetbalwedstrijden en concerten te financieren, blijkt uit een integriteitsonderzoek van de politie.. Vervolgens ging hij met de familie naar die evenementen toe. Maar dat is nog niet alles, aangezien hij ook nog regelmatig zijn familie uit eten nam op kosten van de belastingbetaler. Ook worden er elf andere agenten onderzocht die kaartjes van de commissaris aannemen. Uit onderzoek moet blijken of ze wisten waar deze vandaan kwamen en of ze net als hun baas gestraft moeten worden.

@backlink(170745)

Informatie delen

Naast het zichzelf verrijken met politiegeld zou hij informatie van de politie hebben gedeeld met iemand anders. Ook heeft hij voor iemand buiten zijn familie een huis proberen te regelen ‘waarmee hij eigenlijk werd geacht geen contact te onderhouden’, citeren we.

Onterecht

Smit vindt zijn ontslag onterecht laat hij aan De Telegraaf weten. “Ik ben er zelf nooit beter van geworden en vind het ontslag na 46 jaar trouwe dienst erg zwaar”, vertelt hij aan de krant. Nu noemt hij zelfs namen van andere hooggeplaatste politiemensen en zelfs een persofficier van justitie Uit onderzoek moet nog blijken of Smit ook strafrechtelijk wordt vervolgd.