Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Michel Boer in Nederland aangekomen

De Satudarah-leider was eerst voortvluchtig, werd toen aangehouden op een skipiste in Oostenrijk.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Beter laat dan nooit, zullen de ambtenaren op het Ministerie van Justitie denken. Hun target Michel Boer, is aangekomen in Nederland. Om 22.00 uur is hij gearriveerd en daarna op Schiphol formeel 'aangehouden'. Daarna is hij overgebracht naar een Huis van Bewaring.

Vrijdagavond

'Mimmo' is dus eindelijk in Nederland. De 53-jarige verdachte uit Enschede is door Oostenrijk overgeleverd, waar hij in Innsbruck gedetineerd zat. 

@backlink(170789)

Criminele organisatie

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland verdenkt B. met vier anderen uit Tilburg en Maastricht van het leidinggeven aan een criminele organisatie, de Satudarah MC, die tot oogmerk heeft afpersing, geweld, witwassen, wapenbezit en drugshandel.

Overleveringsdetentie

De in het Duitse Ahaus woonachtige B. stond enkele maanden op de nationale opsporingslijst tot hij in Oostenrijk werd aangehouden en in overleveringsdetentie ging. Hij tekende beroep aan tegen zijn overlevering aan Nederland, maar de Oostenrijkse rechter oordeelde begin april dat niets de overleveringsprocedure in de weg stond. In de rechtbank Overijssel locatie Zwolle is op 30 maart jl. het strafproces tegen de vier andere verdachten van de outlaw motorcycle gang Satudarah van start gegaan.

Politieactie gericht tegen Satudarah in Beverwijk

Largo-onderzoek

Hoewel de rechtbank op 31 maart jl. heeft geoordeeld dat de ernstige bezwaren die het OM heeft aangedragen er wel degelijk zijn, heeft de rechtbank de Satudarah-leidinggevenden om persoonlijke redenen geschorst voor onbepaalde tijd. De mannen zijn én blijven dus verdachten. Op 19 juni gaat de zaak, Largo, verder met een regiezitting.

Het OM spreekt in het persbericht niet over verdenkingen die er zijn tegen B. in de zaak van de moord op Onno Kuut (2009) die ook loopt voor de rechtbank. B. is daarvoor niet gedagvaard. Hij is wel opgeroepen als getuige in dat proces.